El Menú Rutes: les millors rutes culturals per Barcelona.

Sabem que uns quants de vosaltres teniu un Menú Rutes entre les mans. Animeu-vos a reservar data al calendari i gaudir d’una ruta cultural aquests dies!

Aquí trobareu un resum de les rutes culturals que ens proposen les parades de rutes del Mercat de la Cultura. Per reservar les places, només cal que truqueu i indiqueu els codis confidencials que trobareu a la targeta regal.

Recordeu que en la majoria de casos podeu gaudir de 4 places al gust del consumidor: 4 places per a la mateixa ruta, 2 places per a 2 rutes diferents o 1 plaça per a 4 rutes.

ANDRONAcultura

ANDRONAcultura - Rutes culturals

· Dona i revolució. Un itinerari per Gràcia, visibilitzarem la participació femenina en les revoltes i processos de canvi que caracteritzen la Barcelona del tombant de segle XIX-XX.
· Perspectives urbanes singulars: Història dels Tres Turons. Un itinerari pels Tres Turons des dels quals interpretarem la ciutat als nostres peus.
· Eixample: Interiors centenaris. Un recorregut pels racons de la part dreta de l’Eixample que encara mantenen una vida activa dins del barri.
· 100% Paral·lel! Fem memòria de la cara més descarada i humana de Barcelona.
· Dones d’Avantguarda, creadores del s. XIX-XX. Activitat que combina un itinerari a peu pel barri de Gràcia amb una xerrada-vermut on projectarem i analitzarem l’obra d’algunes de les artistes més influents de l’Europa de finals del s.XIX i principis del s.XX.
· Bruixes i heretges. La Barcelona sota el martell de la Inquisició.

Trobareu altres rutes disponibles al web d’ANDRONAcultura. Consulteu el calendari per organitzar-vos millor. Reserves a info@andronacultura.com o bé al 931 124 615.

—-

CultRuta

CULTRUTA - Rutes culturals

· BCN: llegendes del Born. Ens endinsarem al Born per descobrir tot allò que amaga.
· BCN: llegendes del Gòtic. Seguirem les empremtes de mites i llegendes de la nostra ciutat, des de la seva fundació fins avui en dia.
· BCN: les històries del Raval. Descobreix les històries que amaguen els carrers del Raval.
· BCN: els secrets del Gòtic i del Born. Els secrets més ben guardats del barri Gòtic i del Born surten a la llum!
· BCN nocturna & criminal. Recorrerem la Rambla per descobrir la crònica negra de Barcelona.
· BCN calenta & canalla. Una visió històrica de la ciutat amagada i del barri Xino.
· BCN: Gràcia, burgesa i revolucionària. Recorrerem un barri ple de contrastos endinsant-nos pels seus carrers i descobrint-ne la història. Nosaltres ja l’hem feta! Us expliquem la nostra experiència aquí.
· BCN: la Guerra Civil. Coneix el dia a dia de Barcelona entre 1936 i 1939.
· 1714: la Guerra de Successió. Us proposem acostar-nos a la història a peu de carrer, recorrent els espais protagonistes d’aquest dur passat.
· BCN & Carlos Ruiz Zafón. Reviu L’ombra del vent descobrint la Barcelona intrigant i fantàstica de Carlos Ruiz Zafón.

Us recomanem que consulteu el calendari de CultRuta per organitzar-vos millor. Reserves a reserva@cultruta.com, per telèfon al 931 651 472 o presencialment a la seu de CultRuta (Estruc, 10, 08002 Barcelona).

—-

ICONO

ICONO - Rutes culturals

Amb Icono podreu gaudir de quatre places:
- 2 places per a una ruta teatralitzada (1714 Morir per seguir Vius o La Ciutat Carmesí)
- i 2 places més per a la ruta Fantasmes de Barcelona.
Si sou uns quants, també podeu utilitzar les 4 places a la ruta Fantasmes de Barcelona!

A continuació trobareu tota la informació sobre les rutes:
· 1714 Morir per seguir Vius. Un Viatge teatral i poètic per la vida i els fets de la guerra de Successió. Amb uns guies sortits del bagul del passat, un estudiant d’història amb dèries d’escriptor i una arxivera apassionada de la renaixença, farem un salt en el temps fins a la fatídica matinada de l’11 de setembre de 1714. Ruta teatralitzada en català.
Nosaltres ja l’hem feta! Us expliquem la nostra experiència aquí.

· La Ciutat Carmesí. Del Liceu al Paral·lel, teatre en ruta per la Barcelona bohèmia de principis del segle XX. L’Eusebi, guionista i director de cinema, i la seva ajudant Èlia, ens conviden a passejar per les localitzacions escollides per a la seva última gran superproducció, una pel·lícula ambientada en la Barcelona bohèmia de principis del segle passat. Ruta teatralitzada.

· Fantasmes de Barcelona. Exorcismes, bruixeria, convents encantats… Històries misterioses i esfereïdores de temps passats de la mà del llibre de Silvia Lagarda-Mata. T’atreveixes a passetjar per una ciutat oculta?

Trobareu més informació i el calendari de dates disponibles als enllaços de cada ruta. Reserves a info@iconoserveis.com indicant: ruta escollida, dia en què es vol fer, número de persones que utilitzen el pack i codis confidencials de la targeta regal.

—-

ITINERA PLUS

ITINERA PLUS - Rutes culturals

· Sota el signe de Venus: la Barcelona de les dones. Barcelona des d’un punt de vista femení.
· La Barcelona mentidera: la invenció del barri gòtic. Les “mentides” que ens trobem passejant pels carrers del Barri Gòtic.
· La ruta feliç. Passions nocturnes de Barcelona, teatres, còctels i cabarets. La ruta de l’oci i la diversió dels barcelonins i barcelonines. Lleure, gresca i cultura.
· La Barcelona Màgica: bruixeria, llegendes i nits de misteri. Què s’amaga darrere de la plàcida imatge de Barcelona?

Consulteu el calendari d’Itinera Plus per organitzar-vos millor. Reserves a info@itineraplus.com o al 933 428 333.

—-

ItinerisBcn

ITINERISBCN - Rutes culturals

· Barcino i el barri Gòtic. Resseguirem la història antiga i medieval de Barcelona.
· El Born i la Barcelona marítima. Una passejada pel barri més dinàmic de la ciutat per repassar la relació de Barcelona i el mar al llarg de la història.
· La Barcelona revolucionària. Un viatge per Ciutat Vella a través dels capítols més revoltosos, èpics i dramàtics de la història moderna i contemporània de la ciutat.
· La revolta dels Segadors. Recorrerem els carrers de la ciutat a la recerca dels principals escenaris d’aquell avalot.
. La Barcelona presonera. Descobrirem la Barcelona ocupada del segle XVIII i XIX. Reviurem les lluites dels barcelonins per escapar del captiveri francès i la vigilància de la Ciutadella.
· El Raval i la Revolució industrial, la transformació del barri. Veurem quin és l’origen i la història d’alguns dels seus carrers més emblemàtics.

Us recomanem que consulteu el calendari d’intinerisBcn per organitzar-vos millor. Si us interessa, també podeu consultar el calendari de rutes en castellà. Reserves a info@itinerisbcn.cat o bé per telèfon al 606 253 815.

—-

LITERAT TOURS

LITERAT TOURS - Rutes culturals

· La Barcelona maçònica. Una mica de llum i comprensió sobre aquesta institució tan desconeguda, especialment al nostre país.
· La Barcelona patriòtica. Una passejada pels racons de Barcelona en què més es palesa l’empremta patriòtica de la ciutat.
· Les muralles de la ciutat. Descobrirem els racons i reviurem els fets que envolten les muralles romanes i medievals que durant més de 1.500 anys van defensar la ciutat de Barcelona.
· El barri Gòtic i la Ribera. Un recorregut històric de 2.000 anys de durada.
· La Barceloneta. Des del segle XVIII, que el barri va ser construït, fins a l’actualitat.
· El 22@: la Barcelona del segle XXI, nascuda dels fonaments de la Barcelona fabril i industrial dels segles XIX i XX.

I pels amants de la literatura, tres rutes basades en llibres imprescindibles:
· La Plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda. Una passejada pel barri de Gràcia.
· L’Església del Mar, d’Ildefonso Falcones. Un viatge a la Barcelona medieval.
· L’espectacle de la pena de mort, de Joan de Déu Domènech. Visita pels llocs de Barcelona on s’executaven penes de mort.

Trobareu informació detallada de cada ruta i el calendari al web de Literat Tours. Reserves a info@literattours.cat o bé al 655 751 300.

—-

MATERIA Bcn

MATERIA Bcn - Rutes culturals

· Secrets de Ciutat Vella. El Raval de contrastos, el Gòtic monumental i el modern barri del Born.
· Ruta nocturna del Rei al Call. Les nits dels divendres són per gaudir de la Barcelona nocturna, d’un barri gòtic entre llums i ombres.
· Botigues amb encant. Quines botigues ens fan viatjar en el temps? Quines mantenen l’essència burgesa i modernista del segle XIX? Ruta per Ciutat Vella.
· El Raval més modernista. Els dimecres volem descobrir el Raval més modernista. Acabarem la visita al taller de vitralls modernistes de Jorge Aragone.

Els últims tres itineraris han estat creats amb motiu de la commemoració del Tricentenari de 1714, per entendre la Barcelona del segle XVIII, el cicle Barcelona 1714:
· 1714: entre els Àustries i els Borbons. Veurem els vestigis d’aquest moment històric entre els àustries i els borbons.
· 1714: el setge i l’ocupació. Veurem els vestigis del moment del setge i l’ocupació de les tropes franco-castellanes.
· 1714: la Barcelona captiva. Veurem els vestigis de la Barcelona captiva pels borbons fent un recorregut pel Fort Píenc, la Ciutadella i la Barceloneta.

Consulteu el calendari de MATERIA bcn per organitzar-vos millor. Reserves a info@materiabcn.com o trucant al 629813322 (Maite) / 699519186 (Maria).

—-

TRAMA SERVEIS CULTURALS

TRAMA SERVEIS CULTURALS - Rutes culturals

· Que comenci l’espectacle! El Paral·lel dels teatres. Transitarem la nit del Paral·lel per reviure la seva història. ITINERARI NOCTURN.
· Sant Antoni & Poble Sec. Passejarem per dos dels barris més emergents i populars de la Barcelona actual.
· Barcelona 1938: la ciutat sota les bombes. Seguirem els rastres d’un dels episodis més tràgics de la història de la ciutat, tot destacant el paper jugat per la població civil.
· La ciutat invisible. Barraques del Poblenou. Les barraques del Somorrostro, Pequín o el Camp de la Bota: ciutats invisibles d’un passat.
 · La rosa de foc, l’anarquisme a Barcelona. Des dels seus inicis, passant pel “curt estiu de l’anarquia”, i fins als nostres dies.
· Dones i espai públic. Ruta per Ciutat Vella, observant el barri des d’una perspectiva de gènere.
· La ciutat invisible. Les barraques de Montjuïc. Un passat ple de misèria, però també un exemple de moviment social i de lluita per la dignitat.
· La utopia de l’Eixample. Descobrirem les idees que s’amaguen darrere el model de Cerdà.
· De la Vila Olímpica al 22@… poca broma! Farem broma de les bondats de la Barcelona olímpica o del futur innovador del 22@, per parlar de temes ben seriosos. ITINERARI TEATRALITZAT.

Aquestes són algunes de les rutes que Trama Serveis Culturals ofereix durant la tardor del 2014, i en tenen unes quantes més! Consulteu els itineraris programats i l’agenda. Reserves a reserves@tramacultura.org o bé al 645 379 559.

—-

Via Barcelona

VIA BARCELONA - Rutes culturals

· Secrets del Gòtic. Descobreix els racons més amagats de la zona medieval.
· Històries del Born. Ruta pels carrers i les places medievals del Born.
· Agents nazis a Barcelona. Veurem la Barcelona dels anys 30 i 40.
· La ruta de la corrupció: el poder sota sospita. “Un tonto pobre sempre serà un tonto. Un tonto ric sempre serà ric”, Paul Lafitte.
· Barcelona MaçònicaMostrarem la història de l’activitat maçònica i la seva privilegiada relació amb Barcelona.

A més, si voleu venir amb amics o família, i triar el dia i l’hora que us vagi millor, també podeu optar per una de les vuit rutes exclusives per a grups (mínim deu persones): La cara oculta de GràciaMontjuïc: la muntanya del pobleAnatomia del Raval, La Ciutadella: guerra i pau, Esclaus i negrersVisitants il·lustresBarcelona pecadora i Ombres del Gòtic.

Trobareu el calendari dins l’enllaç de cada una de les rutes. La reserva de les places es pot fer a través de l’e-mail info@viabarcelona.cat o bé per telèfon al 654 782 325.

ATENCIÓ! A partir del 21 de gener de 2017, VIA BARCELONA deixarà d’oferir rutes per a particulars i per tant deixarà de formar part del Menú Rutes.

—-

Ja ho veieu, amb el Menú Rutes podeu triar entre unes quantes propostes molt interessants. Voleu conèixer millor la història de Barcelona de la mà de les empreses col·laboradores? No us perdeu els SECRETS DE BARCELONA que ens han anat explicant! I també podeu seguir les nostres recomanacions a twitter (#MenúRutes) i a facebook.

Quin itinerari us crida més l’atenció?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>