Cartellera teatre – FEBRER 2016

Des del Mercat de la Cultura us presentem els espectacles de les parades col·laboradores que comencen aquests últims dies de gener i totes les estrenes de febrer!

També podeu seguir totes les novetats i recomanacions que fem a través del twitter o el facebook.

ESTRENES

TEATRE TANTARANTANA (només Menú Escena 400 g)

VI Cicle de companyies en Xarxa apropa les propostes de les companyies més solvents i amb més recorregut del circuit teatral independent de l’estat (del 21 de gener al 7 de febrer del 2016).

Fraude (26 i 27 de gener del 2016)
Dramatúrgia i direcció: Gustavo del Río Prieto / Sudhum Teatro (Comunitat de Madrid)
Està basada en la vida i obra del més famós falsificador de quadres del segle XX, Elmyr de Hory, Aquest geni de la pintura va establir-se a Eivissa durant els seus últims anys d’existència. Les falses aparences, la veritat i la mentida, la importància de la marca personal i de la recerca d’una identitat pròpia són temes que travessen la seva vida i la seva mort.
Fraude és una peça de teatre documental, en la sintonia dels últims treballs, però també és ficció.

Ligeros de equipaje: Crónica de la retirada (del 3 al 7 de febrer del 2016)
Direcció i dramatúrgia: Jesús Arbúes / Producciones Viridiana (Aragó)
Nominada a millor autor i també a millor espectacle als XVIII Premios Max. Ha obtingut premi al millor espectacle de sala de la Feria de Teatro de Castilla-León Ciudad Rodrigo 2014 i és espectacle recomanat per la Red Española de Teatros Públicos 2014.
El 1939 gairebé mig milió de persones van creuar, a través dels Pirineus, la frontera francesa. Alguns eren membres de l’exèrcit republicà, però també hi havia població civil, moltes dones i molts nens. Molts no van tornar mai: alguns d’ells van morir de fred, alguns pels bombardejos o als camps de concentració.
És una història de ficció creada amb multitud de cròniques i testimonis reals, recuperar l’autèntica història de centenars de milers de persones. Una història gairebé oblidada, perduda en el temps.

Volver a Werther (del 5 al 14 de febrer del 2016)
Direcció i dramatúrgia: Abel Vernet / Companyia Asceptual (Catalunya)
“Us presento tot el que he pogut trobar, i que he aplegat amb zel, sobre la història del pobre Werther; i sapigueu que me’n donareu les gràcies. Al seu esperit i al seu caràcter no li negueu la vostra admiració ni el vostre amor; ni al seu destí, les vostres llàgrimes. I tu, bona ànima que com ell sents també aquesta fúria, pren consol de les seves penes i fes-te amic d’aquest llibret, si per desencert o per culpa teva no n’has pogut trobar cap altre que et sigui més pròxim.”
J.W. Goethe

'Volver a Werther' d'Abel Vernet - TEATRE TANTARANTANA

Et Planto (del 10 al 28 de febrer del 2016)
Dramatúrgia i direcció: Clàudia Cedó / El Vol del Pollastre (Catalunya)
La Júlia ha decidit que ja en té prou. El deixa. Les plantes inunden el pis i ella s’ofega entre les seves fulles. Ell és estàtic, avorrit, ocupat en classificar bonsais, incapaç d’entendre l’esperit lliure i camaleònic de la nois. La ruptura els submergirà a tots dos en un univers laberíntic de llocs comuns i de déjà vu’s. Els intents desesperats del noi per fer tornar la Júlia desdibuixaran la seva personalitat, convertint-lo en allò que no és i fent-lo encapçalar una persecució hilarant enmig d’un mosaic sobre la pròpia identitat.

'Et Planto' de Clàudia Cedó - TEATRE TANTARANTANA

Achicorias (del 17 al 28 de febrer del 2016)
Autor: Carlos Be / Cia. La Cósmica (Catalunya)
Carlos Be és un autor especialista en maquillatge l’horror amb humor, llum i color per després deixar-lo emergir en el moment més dolorosament adequat. Els seus personatges s’esforcen a aplicar una gruixuda capa de tots els cosmètics possibles als rostres de les seves vides. Els seus rostres del present, els seus rostres del passat. Però per molt gruixuda que sigui la capa de maquillatge, sempre hi ha alguna petita esquerda per la qual s’obren pas, implacables, la veritat, l’horror, el dolor, la vida.

'Achicorias' de Carlos Be - TEATRE TANTARANTANA

Últims dies!
Ròmul, el gran de Friedrich Dürrenmatt (fins al 31 de gener del 2016)

Reserves al 934 417 022. I recordeu que amb el Menú Escena 400 g, us entren dues entrades i 10 € de descompte per comprar dues entrades més! 

————————–

VERSUS TEATRE

Danny & Roberta (del 28 de gener al 14 de febrer del 2016)
Autor: John Patrick Shanley / Traducció al català: Albert Franch / Direcció: Fernando Griffell
Tot és foscor a la vida de Danny. Només les violentes guspires de les seves baralles donen sentit a la seva existència. El Bronx l’envolta i el porta. Una nit apareix a la seva vida Roberta, és també una guspira de llum amb vocació de permanència.

'Danny & Roberta' de John Patrick Shanley - VERSUS TEATRE

Cansalada Cancel·lada (del 18 de febrer al 20 de març del 2016)
Autor: Gerard Vàzquez / Direcció: Ramon Hernàndez i Gerard Vàzquez
Reposició de Cansalada Cancel·lada (Premi SGAE de Teatre 1995)
Un director i un actor es disposen a assajar l’inici d’un espectacle teatral, el qual se suposa que serà un grandiós muntatge basat en el llibre del Gènesi. Però l’actor sempre té un motiu o altre per arribar tard i no entén gaire de què va tot plegat; un altre actor que ha de fer el paper de Déu està il.localitzable; i el director no té gens clar per on haurien d’anar les coses. Un cop i un altre, actor i director es veuen obligats a assajar la mateixa escena del començament i no aconsegueixen avançar, fins que un incident atura el bucle…

'Cansalada Cancel·lada' de Gerard Vàzquez - VERSUS TEATRE

Reserves al telèfon 936 035 152 o per e-mail a premsa@versusteatre.net (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h).

————————–

ALMERIA TEATRE

Fusells (del 3 de febrer al 13 de març del 2016)
Autor: Bertolt Brecht / Direcció: Daniel J. Meyer
Tot transcorre en un dia. Teresa Carrar, que en la nostra versió és la més gran de tres germans, no permet, per raons morals i religioses, que els seus germans petits participin en la lluita armada. Però, mentre aquest dia transcorre normalment, els fets immediats, la mort d’un dels seus, fa que Teresa Carrar se submergeixi en l’espiral de violència que la conduirà al front de batalla al costat del seu germà menor i del que, en aquesta versió, és el seu cosí.

'Fusells' de Bertolt Brecht - ALMERIA TEATRE

Últims dies!
UBÚadellaDirecció: Victor Alvaro (fins al 31 de gener del 2016)
Xarnegos, de Marc González de la VargaPRORROGAT TOT EL MES DE FEBRER!

Reserves al 933 518 231. I amb el Menú Escena 400 g tindreu un descompte del 40% per comprar una altra entrada! 

————————–

TEATRE GAUDÍ BARCELONA

Limbo (del 4 al 28 de febrer del 2016)
Idea original: Clara Peya, Ariadna Peya i Míriam Escurriola
Què passa quan t’identifiques amb un gènere que no és el que el teu cos determina?
LIMBO és la història d’un trànsit. Les vivències i l’imaginari de l’Albert, que abans era la Berta.

https://youtu.be/tN6vpnu6o1c

Torna! La Traviata (del 5 al 21 de febrer del 2016)
Direcció general: Operíssimo Barcelona

Repartiment:
Violetta Valery: Natasha Tupin i Charo Tris, sopranos
Alfredo Germont: Alberto Canet Muga, tenor
Giorgio Germont: Fernando Alvarez, baríton
Alfredo Germont en su madurez: Gal Soler, actor
Juli Rodriguez i Andrea Alvarez, pianistes
Quina és l’òpera més representada de la història de la música? Sense cap dubte La Traviata! Els sons de Giuseppe Verdi
 evoquen la passió i el més profund del sentiment humà, ens fan vibrar en el més íntim gràcies a la noblesa del discurs musical i a l’accentuació dramàtica de cada paraula cantada.
Un autor que arriba al cor del poble pel camí de la senzillesa espontània.
Un compositor d’òpera que sap com acariciar l’ànima de l’oient a través de l’ instrument que més ha estimat: la veu humana.

'La Traviata'. Direcció general: Operíssimo Barcelona - TEATRE GAUDÍ BARCELONA

Something’s Coming. Un tribut a Sonheim (del 9 al 25 de febrer del 2016)
Música* i lletres: Stephen Sondheim *excepte Something’s Comingde Leonard Bernsteinv / Veu i piano: Joan Vázquez
Joan Vázquez (Flor de Nit, Hair, Mamma Mia, Els Nois d’Història, Merrily We Roll Along, Goodbye Barcelona, Bagdad Cafè, My Fair Lady, Rent) fa un repàs de les cançons més emblemàtiques de la carrera de Stephen Sondheim, autor de les lletres de West Side Story o Gypsy i de la música i lletres de Company, Sweeney Todd, A Little Night Music, Follies, Sunday in the Park with George, Merrily We Roll Along, Passion o Into the Woods.
Amb temes com Losing My Mind, Good Thing Going, Send in the Clowns o Being Alive, Joan ens acosta a la personalitat d’una de les figures més rellevants de la història del teatre musical, mitjançant cites del mateix Sondheim, sobre la seva manera de veure l’art, la professió, l’amor i –en definitiva- la vida.

Reserves al telèfon 936 035 152 o per e-mail a premsa@teatregaudibarcelona.com (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h). 

————————-

SALA FÈNIX

La suma i la resta (del 5 al 28 de febrer del 2016)
Direcció i dramatúrgia: Evelyn Arévalo
Una dona es lleva, es vesteix i marxa. Després torna i parla dels seus pares morts, de la seva germana i una mica de la seva vida en general i, de cop i volta, esclata a riure i diu que ella feia un gest per acomiadar-se dels nois amb els quals sortia, un gest que li va veure fer a la secretària del seu pare. Apareix una altra dona que ens explica que ella va veure com la seva germana feia un gest que ella va imitar. Així comença La suma i la resta. Aquestes dues dones són l’Agnès i la Laura, germanes, antitètiques i inseparables. Són dues maneres de veure la vida, les dues cares de la mateixa moneda. Elles ens portaran dins el seu món, a identificar-nos, a riure i a emocionar-nos. És una petita història sobre l’amor, la imitació i la responsabilitat.

'La suma i la resta' de Evelyn Arévalo - SALA FÈNIX

Últims dies!
SaturnaliaCia. I Lazzi Cómici (fins al 31 de gener del 2016)
Poemes a NaiDirecció: Pep Tosar (fins al 3 de febrer del 2016) 

Reserves al 934 413 467. Recordeu que a la Sala Fènix us entren 2 o 4 consumicions i un 50% per comprar 2 o 4 entrades més.

————————–

TEATRE AKADÈMIA

Falstaff (del 17 de febrer al 20 de març del 2016)
Autor: dramatúrgia sobre diverses obres de William Shakespeare / Director: Konrad Zschiedrich / Companyia: Una producció de Teatre Akadèmia
Henry Bolingbroke, amb l’ajuda dels Percy després d’una guerra civil, força a abdicar al rei Richard II i arriba al tron com a Henry IV. Mentrestant, el seu fill, Hal passa el temps en companyia de Falstaff i una colla de nobles arreplegats que roben, beuen i es diverteixen allotjats a la Taverna de la senyora Quickly. El rei, Henry IV desaprova el comportament del seu fill, fins que aquest torna al seu costat per lluitar en la batalla de Shrewsbury. Quan Henry IV mor, Hal és coronat rei amb el nom de Henry V i Falstaff espera que l’ascensió al tron del seu estimat amic li atorgui un càrrec de ministre i li porti la fortuna que mai no ha tingut, però aquest el repudia.
L’adaptació que Konrad Zschiedrich ha dut a terme, ens remet com ‘Campanades a mitjanit’, a les obres shakespearianes de ‘Ricard II’, ‘Enric IV’, ‘Enric V’ i ‘Les alegres comares de Windsor’.

'Falstaff'. Director: Konrad Zschiedrich - TEATRE AKADÈMIA

Últims dies!
La farsa de Walworth, d’Enda Walsh (fins al 7 de febrer del 2016)

Reserves al 934 951 447. I recordeu que amb el Menú Escena 400 g us obsequiaran amb dues copes de cava!

————————–

SALA MUNTANER

El test (del 24 de febrer al 3 d’abril del 2016)
Direcció: Cristina Clemente / Autor: Jordi Vallejo
Què escolliries? 100 mil euros ara mateix, o 1 milió d’aquí a deu anys? Així de simple, així de difícil.
Aquest és el dilema al qual s’enfronten l’Hèctor i la Paula —un matrimoni amb problemes econòmics— quan el Toni, un bon amic de la parella, els planteja el test de personalitat que ha elaborat la Berta, la seva actual companya, una psicòloga molt exitosa i mediàtica.
La decisió que ha de prendre el nostre matrimoni sembla ben senzilla: conformar-se amb una petita fortuna a l’instant, o esperar deu interminables anys per guanyar deu cops més. El que comença sent un supòsit teòric, un simple test de personalitat, anirà a poc a poc despullant les personalitats i els secrets més profunds dels nostres personatges, els obligarà a posar preu als seus principis i, finalment, els empenyerà a prendre una decisió que els canviarà la vida. Qui sap si per sempre.

Prorrogat! EN TU MENTE (fins al 28 de febrer del 2016)
Autor i Director: Luis Pardo

EN TU MENTE és una nova experiència, una aposta més propera i imprevisible de Luis Pardo, és la combinació perfecta del mentalisme i la psicologia humana, és un espectacle pur de PsychoMagia. Luis Pardo porta tota una vida desenvolupant noves idees i presentacions, i ara et proposa una improvisació permanent, ja que mai dos dies de la teva vida són iguals, en l’espectacle ocorre el mateix, mai dues funcions són iguals.

Últims dies!
Un tramvia anomenat desig, de Tennessee Williams (fins al 21 de febrer del 2016)

Reserves al telèfon 933 235 227 o per e-mail a bea@salamuntaner.com. Si teniu el Menú Escena 650 g, sou dues persones i us animeu a fer doble sessió un mateix dia, la Sala Muntaner us convida a una consumició al bar durant la mitja hora que hi ha entre obra i obra!

————————–

SALA BECKETT

Continua! hISTÒRIA (fins al 21 de febrer del 2016)
Autor: Jan Vilanova Claudín / Direcció: Pau Roca
16 de juny de 1944. És de nit. Trenta resistents antinazis estan sent executats en un descampat prop de Lió en mans de la Gestapo. Entre aquell grup que espera la mort, un home sembla fora de context: té quasi seixanta anys i aspecte de professor despistat. Es tracta de Marc Bloch, historiador fonamental del segle XX, defensor d’una història més humana.
Setanta-un anys més tard, el 2015, un jove estudiant universitari s’enamora d’una noia, que resulta ser la filla del seu professor d’història. Els tres personatges que componen aquest triangle intenten comprendre una mica millor les relacions que viuen entre ells.
Podem arribar a conèixer les il·lusions, les ombres o, fins i tot, els silencis dels altres?

https://vimeo.com/151378535

Reserves al 932 845 312.

————————–

Continua! Sunday Morning (fins al 7 de març del 2016)
Text i direcció: Carol López
Nit de dissabte. Cau una tempesta sobre la ciutat. Una comissaria de barri. Dos personatges. Una noia de vint i pico i un noi de trenta i pico. Ell entra, ella ja hi és. Ell vol parlar, ella no el deixa. A ell li encanta la pluja, ella detesta la roba xopa. Ella preferiria estar sola, ell no vol marxar. Ell s’autoinculpa, ella no el creu.
I algú continua matant els diumenges al matí…

https://vimeo.com/151337285#at=1

Reserves al 934 322 477 o a info@salaflyhard.com. I recordeu que us obsequiaran amb una samarreta o un llibre!

————————–

Continua! Huis Clos (A porta tancada) (fins al 28 de febrer del 2016)
Traducció: Manuel de Pedrolo / Direcció: Jordi Prat i Coll
A ‘A porta tancada’, Sartre ens mostra a uns personatges conscients de ser ells mateixos “pecadors”. Són a l’infern, un lloc on tot és etern present. Sense dies ni nits. El no-temps. Aquesta situació que segons com podria ser l’inici d’una comèdia d’èxit de bulevard de seguida muta, ja que els personatges s’adonaran que potser el veritable infern no sigui ni un espai ni un temps sinó una mirada. Una mirada que evidenciï com són. Un mirall sense mirall. Ras i curt, no hi ha excuses, són, doncs, tots tres responsables dels seus actes. Aquí rau la llibertat de l’ésser. La de decidir, pel fet d’existir, sobre els mateixos actes. Però la nàusea d’ésser, sempre, vindrà condicionada per la mirada dels altres. Són els altres qui jutgen els actes. Moment a moment. I que evidentment són reflex d’allò que han sigut i són: “éssers malvats”. La consciència de ser infern ve provocat per aquell qui mira. Botxí alhora del qui és mirat. D’aquí que l’infern siguin els altres.

'Huis Clos' (A porta tancada). Direcció: Jordi Prat i Coll - SALA ATRIUM

Reserves al 931 824 606. I recordeu que us obsequiaran amb una cervesa abans de l’obra!

————————–

Estem a l’espera de saber quina és la nova programació de la BIBLIOTECA DE CATALUNYA / LA PERLA 29 i de L’ATLÀNTIDA CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES D’OSONA. Quan tinguem novetats us informarem sobre quines obres podeu anar a veure amb el Menú Escena.

————————————————————-

PROGRAMACIÓ FAMILIAR KIDS!

Amb el Menú Escena 400 g també us entren 4 entrades per a un espectacle infantil en algunes sales. A continuació les propostes de gener:

TEATRE TANTARANTANA

Valentina (del 6 al 28 de febrer del 2016)
Idea i creació: Forani Teatre
Benvenuto alla Pizzeria Allegretto! Valentina no és una nena com les altres, el seu gran somni és volar. Per sort, la veïna de dalt, una sàvia i pacient cigonya, li ensenyarà un món molt especial on trobarà la confiança per aconseguir el seu propòsit. Una divertida història amb olor de pizza on veurem com Valentina fa realitat el seu somni i descobreix l’alegria de viure.
Un espectacle que valora la confiança en un mateix i a aprendre a fer les coses amb alegria i il·lusió.

'Valentina' de Forani Teatre - TEATRE TANTARANTANA

Últims dies!
Hansel i Gretel i la caseta de xocolataAdaptació i direcció: Sebastià Vergés (fins al 31 de gener del 2016).

Reserves al 934 417 022.

————————–

SALA FÈNIX

Els tres porquets Titelles (del 6 al 28 de febrer del 2016)
Direcció: Raül Grau / Cia. Arlequí Titelles
Els tres porquets viuen enmig del bosc. Cadascú es construeix una casa: el primer germà la fa de palla, el segon de fusta i el tercer de pedres. El tercer aconsella els seus germans a enfortir les seves cases davant l’amenaça del llop que viu a prop d’ells, però els altres no fan cas perquè prefereixen sortir a jugar. Podran els tres porquets esquivar l’amenaça del llop?

'Els tres porquets Titelles', dirigit per Raül Grau - SALA FÈNIX

Últims dies!
El secret de l’ElixirVersió reduïda de ‘L’elisir d’Amore’ de Gaetano Donizetti (fins al 31 de gener del 2016)
Néixer, d’Esther Prim (fins al 28 de febrer del 2016)

Reserves al 934 413 467. I us obsequiaran amb refrescos/sucs pels nens.

————————–

SALA ATRIUM

The little circus / El petit circ (del 14 al 21 de febrer del 2016)
Autor: Jordi Teixidó i Mercè Framis /Direcció: Mercè Framis 
The Little Circus és un espectacle adreçat als més petits emmarcat en l’àmbit del circ. Sobre la pista del circ sona la música i els artistes mostren les seves habilitats sota la batuta de la Mery, una pallassa molt divertida que, amb cançons i grans dosis d’humor, ens introdueix a la comprensió de les paraules i expressions lingüístiques.

'The little circus / El petit circ' de Jordi Teixidó i Mercè Framis - SALA ATRIUM

La cigala i la formiga (del 28 de febrer al 6 de març del 2016)
Autor: Adaptació de la faula d’Isop / Director: Benjamí Conesa
Aquesta és la història de la Gala, una simpàtica cigala cantant a qui treballar, no li agrada massa! La formiga Miga la seva gran amiga, l’abella Bella i el ratolí Serafí ajudaran a la Gala i li faran veure que treballar i cantar és possible!! El treball, l’esforç, l’amistat i el fet de saber compartir són presents en aquesta versió que La Petita Brownie i Cia. fa de la faula “La Cigala i la Formiga”.

'La cigala i la formiga', dirigit per Benjamí Conesa - SALA ATRIUM

Últims dies!
L’Arbre de la vida
, d’Anna Serra i Mei Samarra (fins al 31 de gener del 2016)

Reserves al 931 824 606. I us obsequiaran amb un esmorzar infantil!

————————–

Aquestes festes us han regalat un Menú Escena? Bescanvieu-lo per l’obra que agradi més!

Gaudiu del l’espectacle!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>