Cartellera teatre – MARÇ 2016

Des del Mercat de la Cultura us hem preparat el llistat d’espectacles que podreu veure aquest mes de març amb el Menú Escena!

També podeu seguir totes les novetats i recomanacions que fem a través del twitter o el facebook.

ESTRENES

TEATRE TANTARANTANA (només Menú Escena 400 g)

Kohlhaas (del 2 al 27 de març del 2016)
Companyia Ignífuga (Catalunya) / Direcció: Pau Masaló
Kohlhaas és un honrat comerciant de cavalls víctima dels abusos d’uns poders que l’haurien d’emparar. Decidit a fer justícia pel seu compte, es convertirà en el cap d’un petit exèrcit revolucionari disposat a posar fi a la corrupció sistèmica i el tràfic d’influències amb l’ús de la violència. Fins quan podrem aguantar abans d’agafar les armes?

'Kohlhaas', dirigit per Pau Masaló - TEATRE TANTARANTANA

Cabaret diabòlic (del 4 al 13 de març del 2016)
Cia. Quatrelements (Catalunya) / Text: Beth Escudé i Gallès / Direcció: Marga Parrilla
Cabaret Diabòlic és un espectacle ple d’humor, interacció, números musicals, màgia, ventrilòquia i, fins i tot, escapisme, amb cinc de les dones més criminalitzades del món com a protagonistes. La pecadora més carismàtica de la història de la humanitat, Eva, presenta aquest espectacle en què el riure diabòlic serà l’arma per combatre les imposicions de les tradicions d’unes dones que han esdevingut famoses per la seva culpabilitat.
Poques dones de l’antiguitat o, inclús, del nostre passat més immediat, han passat a la història. Les que aquí apareixen són famoses degut a la seva “culpabilitat”. La dona que ha destacat per alguna virtut sempre s’ha acabat demonitzant la seva imatge. L’espectacle critica a través de l’humor la injustícia que ha comès la història de jutjar pejorativament aquestes dones per destacar dins del seu context sociocultural. Com ens relacionem amb les normes establertes és allò que ens defineix com a individus dins d’una societat. La transgressió, doncs, d’aquestes normes (és a dir, l’acte de “pecar”) és allò que posa de manifest la nostra veritable identitat. El fil conductor de totes aquestes dones “transgressores” és la sexualitat. La sexualitat és allò que configura la identitat de l’individu. Per aquest motiu és conseqüent amb què volem dir el format del cabaret, que permet aquesta “altra manera” d’entendre les coses, gràcies a la seva aparent finalitat de pur joc i divertiment on tot és possible i tot pot passar acompanyat del so d’un piano en directe.

'Cabaret diabòlic', de Beth Escudé i Gallès - TEATRE TANTARANTANA

L’era dels Rew (del 18 al 27 de març del 2016)
Woyzeck Teatre (Catalunya) / Dramatúrgia: Patty Santos i Jordi Monteagudo / Direcció: Patty Santos
A L’Era dels Rew trobem quatre joves estudiants amb diferents maneres d’enfrontar-se a la vida: En David, un estudiant de ciències polítiques fred i venjatiu, la Clara, treballadora social que pensa que es pot aconseguir millorar la situació sense fer servir la violència, l’Helena, una estudiant de psicologia convençuda que una actitud radical pot ser una bona solució en determinades circumstàncies, i el Marc, un jove artista que prefereix dir que sí a tot abans que entrar en conflicte.
Tot i ser diferents, tenen una cosa en comú: estan farts de la vida en si mateixa i de la societat en la qual els hi ha tocat viure: Volen netejar el planeta. El David traça un pla que comença per organitzar un sopar al qual conviden a l’Antonio, un agent immobiliari amb una fosca connexió amb el seu passat. Però el que no saben és que en aquest sopar es trobaran amb diverses sorpreses.

'L'era dels Rew', de Patty Santos i Jordi Monteagudo - TEATRE TANTARANTANA

Mars Joan (del 30 de març al 24 d’abril del 2016)
Dara (Catalunya) / Dramatúrgia i direcció: Roc Esquius
El Joan no és feliç. Està bé, sí, va fent, però no és feliç. La gent que l’envolta tampoc ho és, tot i que ells fan com qui res. Potser és el normal, potser, fins i tot, és l’única possibilitat. Però el Joan troba un viatge, un viatge que el transportarà directament allà on se suposa que hi ha els seus somnis. A les estrelles, a un lloc on tot serà nou i ell en serà el gran protagonista. Un planeta sense convencions socials que l’allunyen de la felicitat. Així que s’apunta al viatge sense pensar-ho, posant del revés el món de la seva parella i amics. Mars Joan no parla d’un altre planeta, no parla d’un viatge, sinó de la voluntat de fer aquest viatge, del qual, per cert, no podrà tornar.

'Mars Joan', de Roc Esquius - TEATRE TANTARANTANA

Reserves al 934 417 022. I recordeu que amb el Menú Escena 400 g, us entren dues entrades i 10 € de descompte per comprar dues entrades més! 

————————

SALA FÈNIX

Torna! Cabaret LeCOQ (Els dijous, des del 3 de març al 21 d’abril del 2016)
Coordinació i producció Elena Visus, Jordi Tienza / Direcció artística: Felipe Cabezas, Elena Visus.
S’obre la nit i pel tall de la lluna descendeixen bufons, pallassos, marionetes, ombres, objectes animats, dimonis i tota sort de personatges emmascarats, obscens, grotescs…
Giren pels carrers, inunden el Raval amb les seves paròdies i els seus riures.
La gent s’anima, s’aixeca, i s’uneix als joglars de la nit que animen als homes amb el seu cant de Gall nocturn.
El barri s’uneix a la festa, i els personatges es confonen entre la multitud. En girar pel carrer de la Riereta, a l’altura del núm. 31, troben el niu de l’au Fènix que els acull.
És un lloc petit, íntim, sensual, on se’ls permet parlar de les seves bufonades. Allí es congreguen cada dijous a narrar les seves històries de vides passades.
És una oportunitat única per als àngels caiguts que passegen per la Barcelona vella de reunir-se amb les ànimes que van oblidar més enllà del mirall.

'Cabaret LeCOQ'. Coordinació i producció Elena Visus, Jordi Tienza - SALA FÈNIX

Cabaret Victoria (de l’11 al 27 de març del 2016)
Direcció: Felipe Cabezas i Pere Cabaret.
Ens proposen un cabaret amb un accent especial en la màscara, el gest, les ombres i la manipulació d’objectes, amb un ambient sonor i musical a l’estil de la revista i el vodevil.
Allan Poe, Tesla, Baudelaire, Honoré de Balzac, Hoffman, Gogol, Rimbaud, Julio Verne i un univers sencer d’icones del segle XIX es donen cita en aquest cabaret musical d’aires SteamPunk, teatral i literari, ric en cançons corals de to desvergonyit i alegre, per donar vida a autòmats, viatges, invents, pors i figures sobrenaturals que fascinaven l’home de llavors, i que segueixen presents en la realitat d’ara. Per tant, el teatre es converteix en una gran nau de viatge fantàstic més enllà del món, el centre de la terra o la lluna, per centrar el seu full de ruta en l’ànima humana.

Reserves al 934 413 467. Recordeu que a la Sala Fènix us entren 2 o 4 consumicions i un 50% per comprar 2 o 4 entrades més.

————————

L’ATLÀNTIDA CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES D’OSONA (només Menú Escena 400 g)

Limbo (4 de març del 2016)
Companyia: L’Ou Cost / Direcció: Joan Segalés
La companyia osonenca presenta un divertit espectacle que parla de pors, solituds, frustracions i impotències, amb un humor corrosiu, maliciós i transgressor que et farà riure… i pensar per què rius.
Podreu gaudir de les 2 entrades del Menú Escena 400 g amb l’opció d’una tercera entrada gratuïta.

'Limbo', dirigit per Joan Segalés - L’ATLÀNTIDA CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES D’OSONA

Només són dones (12 de març del 2016)
Autora: Carme Domingo / Direcció: Carme Portaceli
Només són dones, és una obra que parla de les dones durant la Guerra Civil. Realitat i fantasia juntes mentre es fa ficció d’algunes històries que van succeir a la vida real.
Els personatges estan interpretats per una mateixa actriu, Míriam Iscla, que interactua amb la ballarina Sol Picó, representació de totes les dones del món, i amb la cantant i compositora Maika Makovski, la veu de l’inconscient, del que mira des de fora.

Una nit amb Mozart (19 de març del 2016) 
Cia. Cor del Conservatori de Vic i Orquestra de Cambra de Vic / Direcció: Esteve Nabona
Un espectacle en el qual es recreen algunes de les escenes de les òperes més conegudes de Mozart, interpretades per un elenc de joves solistes sorgits de l’Acadèmia Mozart de Vic, sota la direcció musical i escènica de dos professionals de reconeguda trajectòria com Esteve Nabona i Marc Rosich. Àries, duets, trios i cors, en una vetllada que promet ser apassionant i apassionada.
Podreu gaudir de les 2 entrades del Menú Escena 400 g amb l’opció d’una tercera entrada gratuïta.

'Una nit amb Mozart', dirigit per Esteve Nabona - L’ATLÀNTIDA CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES D’OSONA

Reserves al 937 027 257 o per e-mail a taquilles@latlantidavic.cat o comunicacio@latlantidavic.cat.

————————

TEATRE GAUDÍ BARCELONA

4a Temporada! T’estimo però no tant (del 4 de març al 10 d’abril del 2016)
Autor: José Luís Alonso de Santos / Versió catalana i Direcció: Miquel Murga
El Fede, un informàtic, i el Robert, un professor d’institut en atur, són dos amics que comparteixen pis de forma eventual i que, a més, també comparteixen un mateix passat i un complicadíssim present.
Tots dos van estar casats amb la Carmeta i actualment han entrat en conflicte per una altra dona: la Nines, una veïna molt més jove que ells que els porta als dos de bòlit.
La situació amb la Nines i els llastres del passat provoquen una sèrie d’embolics i malentesos que complicaran la seva relació actual i els portaran a viure escenes d’autèntica bogeria que compliquen la trama, sempre en to de comèdia.

'T’estimo però no tant', de José Luís Alonso de Santos - TEATRE GAUDÍ BARCELONA

El Camp (del 8 de març al 10 d’abril del 2016)
Dramatúrgia: Martin Crimp / Traducció: Jaume Muñoz / Direcció: Xavi Àlvarez
El Richard, un metge d’èxit i reputació impecable, i la seva dona Corinne, han fugit de l’estrès de la ciutat per anar a viure a una casa al camp i començar una nova vida amb els seus fills. Però una nit en Richard torna molt tard a casa i no ho fa sol, ho fa amb una noia, una desconeguda que ha trobat tirada a la carretera i a qui ha brindat el seu auixili. La noia, la Rebecca, despertarà i posarà en evidència el que la Corinne ja sospitava, que no és cap desconeguda per al seu marit.
Fins a on està disposada a arribar la Rebecca? Quin preu està disposat a pagar en Richard per la seva reputació? I la Corinne per salvar la seva família? Un thriller psicològic, un joc a tres on res és el que sembla.

'El Camp', de Martin Crimp - TEATRE GAUDÍ BARCELONA

Reserves al telèfon 936 035 152 o per e-mail a premsa@teatregaudibarcelona.com (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h). 

————————

BIBLIOTECA DE CATALUNYA / LA PERLA 29 (només Menú Escena 650 g)

Dansa d’agost (del 8 de març a l’1 de maig de 2016)
Autor: Brian Friel / Direcció: Ferran Utzet
Dansa d’Agost descriu amb tendresa i nostàlgia però també amb cruesa la vida de cinc germanes solteres d’entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poble de Bally Beg, a la Irlanda rural de l’any 1936. Records, memòries d’un mes d’agost que va veure com el precari equilibri de la llar de les germanes Mundy s’esfondrava.

'Dansa d’agost', de Brian Friel - BIBLIOTECA DE CATALUNYA / LA PERLA 29

Reserves al Mercat de la Cultura: hola@mercatdelacultura.cat / 605 435 780. I recordeu que us obsequiaran amb 2 consumicions pel bar de la Biblioteca de Catalunya, que podreu gaudir abans de la funció.

————————

VERSUS TEATRE

Prorrogada! Anna Karenina (del 10 al 20 de març del 2016)
Autor: Lev Tolstoi / Versió i direcció: Ivan Padilla
Moscou, 1870. Estació de tren. Anna està a punt de prendre una decisió que canviarà el rumb de la seva vida per sempre.
Anna Karenina és la dona d’Aleksei Karenin, un respectat funcionaria amb una bona posició social. Tenen un fill en comú i una plàcida vida. Un dia, però, a l’estació de tren de Moscou, Anna coneix un altre Aleksei, el compteVronski, un militar sense lligams i amb fama de seductor. Aquell dia tot canvia per a Anna: la passió pel comte l’obliga a qüestionar-se la seva tranquil·la vida i a dur a terme una fugida endavant, amb el desig i l’amor com a únics motors. Però el seu viatge per conquerir la felicitat toparà amb les lleis, les regles de la societat, la família i la solitud, i amb el seu marit, el seu amant i, també, amb ella mateixa.

Últims dies!
Cansalada Cancel·lada, de Gerard Vàzquez (fins al 20 de març del 2016)

Reserves al telèfon 936 035 152 o per e-mail a premsa@versusteatre.net (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h).

————————

Oda: Satans Kvinne / Oda: una dona infernal (del 10 al 12 de març del 2016)
Autor: Dag Norgaard / Director: Ferran Audí
Una princesa bohèmia, la pintora Oda Krohg, es troba enmig del terrabastall. Tot i estar emparentada amb la burgesia, Oda s’endinsa en els cercles bohemis més estrets, acompanyada d’amics com el pintor Edvard Munch o el dramaturg August Strindberg. Oda és una dona enigmàtica: les seves companyies bohèmies majoritàriament masculines la consideren tant la dona ideal com la dona fatal. Fins i tot, en una explosió verbal provocada per la borratxera i la misogínia, August Strindberg la titlla de Vampir. Dècades després de la seva mort, tot i haver tingut accés a les cartes i diaris personals d’Oda, la seva llegenda continua ben viva, generant un debat farcit de rumors i controvèrsia que fins avui persegueixen la memòria de la dona infernal.

'Oda: Satans Kvinne / Oda: una dona infernal', de Dag Norgaard - SALA ATRIUM

Les tres germanes (Deconstructing Txèkhov) (del 23 de març al 17 d’abril del 2016)
Autor: José Sanchis Sinisterra (adaptació literària de l’obra original d’Anton Txèkhov) / Director: Raimon Molins
Les Tres Germanes és una obra que gira entorn de la desil·lusió i la decadència de la classe benestant russa, dotant-la d’una intel·ligent i dinàmica combinació entre tradició i contemporaneïtat. El text original d’Anton Txèkhov va ser escrit l’any 1900 i l’argument se centra en una família insatisfeta i frustrada, que passa els anys aferrada a les obligacions d’un present desencantat, a l’irònic i nostàlgic record del passat i a la fràgil esperança d’un futur cada cop més inabastable.

'Les tres germanes (Deconstructing Txèkhov)', de José Sanchis Sinisterra - SALA ATRIUM

Reserves al 931 824 606. I recordeu que us obsequiaran amb una cervesa abans de l’obra!

————————

ALMERIA TEATRE

Tots som Anna Allen (del 13 de març al 24 d’abril del 2016)
Companyia TesTistosTigues/ Autors: Pau Olivé i Joan Olivé / Direcció: Joan Olivé
L’any passat la història d’Anna Allen va commocionar tot el país. Es creia que l’actriu catalana havia treballat a Hollywood, al costat d’actors de fama mundial, i de cop i volta es va descobrir que tot era fals. -Com ha estat capaç de fer una cosa així?- Ens preguntàvem en llegir la notícia. Les xarxes es van omplir de comentaris que en feien mofa. Ara, en canvi, quan vegis aquesta obra, t’adonaràs que tots som Anna Allen. Molt especialment tu.

'Tots som Anna Allen', de Pau Olivé i Joan Olivé - ALMERIA TEATRE

Últims dies!
Fusells
, de Bertolt Brecht (fins al 13 de març del 2016)

Reserves al 933 518 231. I amb el Menú Escena 400 g tindreu un descompte del 40% per comprar una altra entrada! 

————————

TEATRE AKADÈMIA

Vespres de la Beata Verge (del 30 de març al 17 d’abril del 2016)
Autor: Antonio Tarantino / Traductor: Albert Arribas / Director: Jordi Prat i Coll
Un pare ha vingut a recuperar el cos del seu fill, que s’ha suïcidat a les aigües de la base d’hidroavions. Mentre espera que s’acabi l’autòpsia, en la foscor d’un dipòsit de cadàvers, evoca com va ajudar aquell fill —simulant que en secundava la bogeria— a afrontar i a superar els obstacles i paranys del traspàs durant el transcurs d’una tumultuosa trucada telefònica nocturna.
Una decisió extrema genera una entesa fatal en un llenguatge extrem: o millor dit, capaç de desfer els nusos d’una existència «dramàtica», densa en problemes dispersos, en accidents. Allò que pot afavorir, fora de qualsevol litúrgia, el retrobament amb el mite.
Així, per camins casuals, donat que la poesia és l’ocasió, el protagonista arriba a una consciència, encara que sigui opaca, de la impossibilitat d’evitar de la tragèdia: una impossibilitat que demana la innocència del protagonista, el destí del qual es troba atrapat en un conflicte de forces remotes i estranyes. Tant com per impedir que arribi a plantejar-se la mateixa idea de justificació.
Tot plegat genera en ell un patiment tràgic que, si bé no el redimeix (de què, d’altra banda?), el fa partícip d’una faula originària, d’una identitat. Antonio Tarantino.

'Vespres de la Beata Verge', d'Antonio Tarantino - TEATRE AKADÈMIA

Últims dies!
Falstaff
dramatúrgia sobre diverses obres de William Shakespeare (fins al 20 de març del 2016)

Reserves al 934 951 447. I recordeu que amb el Menú Escena 400 g us obsequiaran amb dues copes de cava!

————————

SALA MUNTANER

Continua! El test (fins al 3 d’abril del 2016)
Direcció: Cristina Clemente / Autor: Jordi Vallejo
Què escolliries? 100 mil euros ara mateix, o 1 milió d’aquí a deu anys? Així de simple, així de difícil.
Aquest és el dilema al qual s’enfronten l’Hèctor i la Paula —un matrimoni amb problemes econòmics— quan el Toni, un bon amic de la parella, els planteja el test de personalitat que ha elaborat la Berta, la seva actual companya, una psicòloga molt exitosa i mediàtica.
La decisió que ha de prendre el nostre matrimoni sembla ben senzilla: conformar-se amb una petita fortuna a l’instant, o esperar deu interminables anys per guanyar deu cops més. El que comença sent un supòsit teòric, un simple test de personalitat, anirà a poc a poc despullant les personalitats i els secrets més profunds dels nostres personatges, els obligarà a posar preu als seus principis i, finalment, els empenyerà a prendre una decisió que els canviarà la vida. Qui sap si per sempre.

Prorrogat! EN TU MENTE (fins al 3 d’abril del 2016)
Autor i Director: Luis Pardo

EN TU MENTE és una nova experiència, una aposta més propera i imprevisible de Luis Pardo, és la combinació perfecta del mentalisme i la psicologia humana, és un espectacle pur de PsychoMagia. Luis Pardo porta tota una vida desenvolupant noves idees i presentacions, i ara et proposa una improvisació permanent, ja que mai dos dies de la teva vida són iguals, en l’espectacle ocorre el mateix, mai dues funcions són iguals.

Reserves al telèfon 933 235 227 o per e-mail a bea@salamuntaner.com. Si teniu el Menú Escena 650 g, sou dues persones i us animeu a fer doble sessió un mateix dia, la Sala Muntaner us convida a una consumició al bar durant la mitja hora que hi ha entre obra i obra!

————————

Continua! Sunday Morning (fins al 7 de març del 2016)
Text i direcció: Carol López
Nit de dissabte. Cau una tempesta sobre la ciutat. Una comissaria de barri. Dos personatges. Una noia de vint i pico i un noi de trenta i pico. Ell entra, ella ja hi és. Ell vol parlar, ella no el deixa. A ell li encanta la pluja, ella detesta la roba xopa. Ella preferiria estar sola, ell no vol marxar. Ell s’autoinculpa, ella no el creu.
I algú continua matant els diumenges al matí…

https://vimeo.com/151337285

Reserves al 934 322 477 o a info@salaflyhard.com. I recordeu que us obsequiaran amb una samarreta o un llibre!

————————

Quan tinguem novetats us informarem sobre quins espectacles podeu anar a veure a la SALA BECKETT amb el Menú Escena.

—————————————————————–

PROGRAMACIÓ FAMILIAR KIDS!

Amb el Menú Escena 400 g també us entren 4 entrades per a un espectacle infantil en algunes sales. A continuació les propostes de gener:

TEATRE TANTARANTANA

La república dels contes (del 5 al 27 de març del 2016)
Cia. Jordi Font (Catalunya) / Idea original: Jordi Font / Direcció: Maria Codinachs
Coneix ‘La República dels contes’ on tot és possible. Sabem d’un lloc que a vegades apareix i a vegades desapareix. Un lloc ple de màgia i llibertat: on qualsevol història es pot fer realitat. Fent un tomb per la ‘República dels Contes’ descobriràs un munt d’històries acompanyades per oques escaladores, princeses pacients, peixos artistes, serps gegants i flors increïbles.

https://vimeo.com/112914621

Reserves al 934 417 022.

————————

SALA FÈNIX

Miranius (del 6 de març al 24 d’abril del 2016)
Idea original: Mar Gascó

Sol solet, el caragol treu banya, les petites formiguetes o la lluna són algunes de les cançons que han inspirat aquest espectacle de titelles per als més petits.
Miranius és una metàfora de la vida plena d’al·legories de la natura, de personatges, colors i cançons.

La Cigala i la Formiga (del 12 de març al 3 d’abril del 2016)
Cía La Petita Brownie
La Gala, una simpàtica cigala cantant no li agrada gaire treballar!
La formiga Miga, la seva gran amiga, l’abella Bella i el ratolí Serafí ajudaran la Gala i li faran veure que treballar i cantar és possible.
El treball, l’esforç, l’amistat i el fet de saber compartir són presents en aquesta versió que La Petita Brownie fa de la coneguda faula La cigala i la formiga.
La inspiradora i meravellosa música d’Antonio Vivaldi i un gran arbre com a escenografia serveixen de fil conductor per explicar la història de la Gala.

'La Cigala i la Formiga', de Cia. La Petita Brownie - SALA FÈNIX

Reserves al 934 413 467. I us obsequiaran amb refrescos/sucs pels nens.

————————

SALA ATRIUM

La cigala i la formiga (fins al 6 de març del 2016)
Autor: Adaptació de la faula d’Isop / Director: Benjamí Conesa
Aquesta és la història de la Gala, una simpàtica cigala cantant a qui treballar, no li agrada massa! La formiga Miga la seva gran amiga, l’abella Bella i el ratolí Serafí ajudaran a la Gala i li faran veure que treballar i cantar és possible!! El treball, l’esforç, l’amistat i el fet de saber compartir són presents en aquesta versió que La Petita Brownie i Cia. fa de la faula “La Cigala i la Formiga”.

'La cigala i la formiga', dirigit per Benjamí Conesa - SALA ATRIUM

Reserves al 931 824 606. I us obsequiaran amb un esmorzar infantil!

————————

Veient la programació del mes de març tens ganes d’anar al teatre? Bescanvia el Menú Escena i no deixis escapar l’oportunitat de gaudir dels millors espectacles! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>