Cartellera teatre – ABRIL 2016

Ganes de teatre? Ganes de Menú Escena? Aquí teniu la cartellera d’abril del Mercat de la Cultura! També podeu seguir totes les novetats i recomanacions que fem a través de twitter o facebook.

ESTRENES

BIBLIOTECA DE CATALUNYA / LA PERLA 29 (només Menú Escena 650 g)

Dansa d’agost (fins l’1 de maig)
Autor: Brian Friel / Direcció: Ferran Utzet
Dansa d’Agost descriu amb tendresa i nostàlgia però també amb cruesa la vida de cinc germanes solteres d’entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poble de Bally Beg, a la Irlanda rural de l’any 1936. Records, memòries d’un mes d’agost que va veure com el precari equilibri de la llar de les germanes Mundy s’esfondrava.

'Dansa d’agost', de Brian Friel - BIBLIOTECA DE CATALUNYA / LA PERLA 29

Reserves al Mercat de la Cultura: hola@mercatdelacultura.cat / 605 435 780. I recordeu que us obsequiaran amb 2 consumicions pel bar de la Biblioteca de Catalunya, que podreu gaudir abans de la funció.

————————

SALA FÈNIX
PONT AERI – Etapa barcelonina de companyies en gira.

···Sevilla/Barcelona···
El Niño Adefesio (1, 2 i 3 d’abril) / Cía La Tarara Teatro.
El Niño Adefesio explica la història d’una família desestructurada. Una mare obsessionada amb la deformitat del seu fill i un pare caòtic que desapareix contínuament de la llar familiar. Tots dos han criat un petit monstre repulsiu que malgrat la seva lletjor posseeix un gran cor i un esperit fràgil i noble. A través de diversos capítols de la vida del nen s’aniran descobrint els secrets d’aquesta horrible família.

···Buenos Aires/Barcelona···
Garantía
(8 d’abril) / Direcció: Juan Isola

Garantia és un sainet immoral. L’acció es desenvolupa a Buenos Aires, en la dècada dels 90. Durant aquest període a Argentina es van abandonar els ideals i es va adoptar una política liberal. El motor d’aquesta obra és l’egoisme dels personatges que busquen millorar la seva situació destruint els altres o almenys valent-se de l’esforç de l’altre.
Sudado (9 i 10 d’abril) / Direcció: Jorge Eiro (Buenos Aires)
A Sudado, un restaurant peruà de Abasto, es realitzen les últimes remodelacions encarregades per Percy, el seu amo. Dos obrers, Ricky, argentí i Lalo, peruans, treballen per a la constructora que ara fa servir Alejo, fill de l’antic amo de l’empresa que va morir fa una setmana. És el primer dia de treball després de la tragèdia.

···Málaga/Barcelona···
Una comedia incómoda
(15, 16 i 17 d’abril) / Dirección: Irene Salas
Un actor sólo sobre el escenario comienza el estreno de la nueva comedia de su compañía. Una obra del siglo XVI que nunca llegó a estrenarse ya que metieron en la cárcel a su autor y fue prohibida. A pesar de la inexplicable ausencia de sus compañeros, el cómico comienza la representación con la esperanza de que lleguen en breve. En este espectáculo de Commedia dell’Arte, la improvisación y las máscaras italianas serán las herramientas del actor para mostrarnos, en hilarantes situaciones, nuestro día a día de un modo fresco, actual y sorprendente pero, ¿lo llevará esto a la cárcel?

Reserves al 934 413 467. Recordeu que a la Sala Fènix us entren 2 o 4 consumicions i un 50% per comprar 2 o 4 entrades més.

————————

L’ATLÀNTIDA CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES D’OSONA

La caputxeta galàctica (1 d’abril a les 20.30 h) / Idea, creació i direcció: Insectotròpics
Un espectacle multimèdia i innovador
La-caputxeta
Amb el Menú Escena 400 g podeu demanar 3 entrades i amb el Menú Escena 650 g en podeu demanar 5!

Ser-ho o no. Per acabar amb la qüestió jueva (3 d’abril a les 18 h)
Autor: Jean-Claude Grumberg / Dramatúrgia i direcció: Josep Maria Flotats
Una obra mestra dirigida i interpretada per Josep Maria Flotats.

Jean-Claude Grumberg, per mitjà d’un diàleg incisiu entre dos personatges i a través d’un humor irresistible i intel·ligentíssim, ens porta a interrogar-nos sobre els temes més importants de la condició humana: el compromís ètic, social i moral amb un mateix, amb propis i estranys, amb la llengua, la cultura, la història. D’on som? Qui som? Què som?
Ser-ho-o-no-730x270-728x270

Circ a temps (9 d’abril a les 18 h)
Malabars, música, màgia, clown i aeris
Circ-a-temps-730x270-728x270
Amb el Menú Escena 400 g podeu demanar 3 entrades i amb el Menú Escena 650 g en podeu demanar 5!

Reserves al 937 027 257 o per e-mail a taquilles@latlantidavic.cat o comunicacio@latlantidavic.cat.

————————

ALMERIA TEATRE

Tots som Anna Allen (fins al 24 d’abril)
Companyia TesTistosTigues/ Autors: Pau Olivé i Joan Olivé / Direcció: Joan Olivé
L’any passat la història d’Anna Allen va commocionar tot el país. Es creia que l’actriu catalana havia treballat a Hollywood, al costat d’actors de fama mundial, i de cop i volta es va descobrir que tot era fals. -Com ha estat capaç de fer una cosa així?- Ens preguntàvem en llegir la notícia. Les xarxes es van omplir de comentaris que en feien mofa. Ara, en canvi, quan vegis aquesta obra, t’adonaràs que tots som Anna Allen. Molt especialment tu.

 ¿Sabes guardar un secreto? (tots els dijous, del 30 de març al 5 de maig)
Director: Nacho Moliné
Ingredients
2/8 de Mentalisme
2/8 d’Il·lusionisme
2/8 d’Humor
2/8 de Participació del Públic
Menta, Angostura i Tabasco
Tot això es barreja en una coctelera perquè estigui ben fred. Es serveix en got baix i ample amb molt de gel pilé. És una beguda que entra a poc a poc, per a ser assaborida i degustada sense presses. L’Angostura i el Tabasco li donen el punt just per arrodonir l’experiència.

Deadline (del 2 d’abril a l’1 de maig)
Teatre d’Improvisació i Musical / Idea original Jose Malaguilla
Un Autor en plena crisi creativa, John Stickie (Dídac Flores) ha d’acabar un encàrrec: escriure un nou musical. El seu productor ja no li dóna més temps, la seva xicota amenaça amb deixar-lo i també té un deute amb un perillós mafiós al que va demanar un préstec. La Deadline, o Data Límit, es convertirà en una veritable Línia Mortal.

Deadline-ALMERIA-TEATRE

Reserves al 933 518 231. I amb el Menú Escena 400 g tindreu un descompte del 40% per comprar una altra entrada! 

————————

SALA MUNTANER

Prorrogat! EN TU MENTE (fins l’1 de maig)
Autor i Director: Luis Pardo

EN TU MENTE és una nova experiència, una aposta més propera i imprevisible de Luis Pardo, és la combinació perfecta del mentalisme i la psicologia humana, és un espectacle pur de PsychoMagia.

Enchanté (del 6 d’abril al 15 de maig)
Autor: Divinas Companyia Artística / Direcció: Martí Torras
Enchanté! és un espectacle teatral que s’endinsa en la música europea de principis de segle XX, l’època de la Segona Guerra Mundial, i ens transporta a la ciutat de París, a punt de ser envaïda per les tropes alemanyes. Acompanyades per un pianista i un clarinetista, les veus de Divinas ens relaten la història del petit Cafè Enchanté, punt de trobada d’artistes, bohemis, intel·lectuals i membres de la Résistance francesa.

Reserves al telèfon 933 235 227 o per e-mail a bea@salamuntaner.com. Si teniu el Menú Escena 650 g, sou dues persones i us animeu a fer doble sessió un mateix dia, la Sala Muntaner us convida a una consumició al bar durant la mitja hora que hi ha entre obra i obra!

————————

El niño de la tele, de Marc González de la Varga i Rubén Ramírez (del 7 d’abril al 2 de maig)
Rubén Ramírez va ser un nen prodigi. Com el Joselito o el Macauly Culkin. Va ser un d’aquells nens amb un talent innat per l’espectacle. El seu fort era imitar personatges. Durant els primers anys de la seva infància i adolescència va combinar l’escola amb platós de TV.
Però un dia el telèfon deixa de sonar. Passa de tocar el cel a caure en l’oblit en un tres i no res. El món de l’espectacle no té pietat amb un nen de 12 anys. Ara en té 30 i com tothom, té una carrera, un master i cap feina. Per guanyar-se la vida ha de treballar de fuster en el negoci familiar amb el seu pare. Ha canviat els focus pels martells.
Ara el Rubén està muntant l’escenografia del nou espectacle de la Sala Flyhard amb el seu pare.

El niño de la tele - SALA FLYHARD

Reserves al 934 322 477 o a info@salaflyhard.com. I recordeu que us obsequiaran amb una samarreta o un llibre!

————————

TEATRE GAUDÍ BARCELONA

Últims dies!
T’estimo però no tant (fins al 10 d’abril del 2016)
Autor: José Luís Alonso de Santos / Versió catalana i Direcció: Miquel Murga
El Camp (fins al 10 d’abril del 2016)
Dramatúrgia: Martin Crimp / Traducció: Jaume Muñoz / Direcció: Xavi Àlvarez

Orson surt, perseguit per un ós (del 13 d’abril al 8 de maig)
Autor: Gerard Vàzquez / Direcció: Ramon Hernàndez i Gerard Vàzquez

Un espectacle fraudulent en el centenari del naixement d’Orson Welles (1915-1985).
Nova York, 1938. El Tino, un noi d’origen italià, bàrman a l’hotel Plaza Park, li explica a  l’Orson Welles una història sobre un fet real que ha passat a l’hotel poc temps abans, el 30 d’octubre de 1938, el mateix dia que l’Orson, amb la seva companyia de teatre va emetre a l’emissora CBS l’adaptació de la novel.la de H.G. Wells “La guerra dels móns”.

Orson - TEATRE GAUDI

Reserves al telèfon 936 035 152 o per e-mail a premsa@teatregaudibarcelona.com (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h). 

————————

VERSUS TEATRE

Luciérnagas (del 15 al 17 d’abril)
Text: Carolina Román / Direcció: Teatro del Arte

Luciérnagas es la historia de Julio y Alex, dos hermanos huérfanos que viven en un pueblo apartado de todo. La llegada de Lucia los despierta a la vida. Ella les da el vuelo y el aire fresco que necesitan sin saberlo. A cambio, Lucia encuentra la tierra que le permite posar por un momento ese vuelo incesante.

Luciérnagas - VERSUS TEATRE

La peixera (del 27 d’abril al 29 de maig)
Autor: Toni Cabré / Direcció: Oscar Molina

La peixera - VERSUS TEATRE

Reserves al telèfon 936 035 152 o per e-mail a premsa@versusteatre.net (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h).

————————

TEATRE TANTARANTANA (només Menú Escena 400 g)

Mars Joan (del 30 de març al 24 d’abril del 2016)
Dara (Catalunya)
Què porta una persona normal a decidir anar a Mart per no tornar mai més? Com ho viuen els seus amics? I la seva família? I la seva parella? Per què algú pot voler marxar per no tornar mai més? Mars Joan parteix d’un fet real: El projecte Mars One, que planeja l’establiment d’una colònia humana a Mart al 2026 finançat en part amb un reality show sobre el procés de selecció i preparació dels futurs colonitzadors, seleccionats entre els més de 200.000 candidats als que no se’ls demanava més preparació que la voluntat d’anar-hi. A partir d’aquesta realitat que desafia la ficció, la companyia Dara mira de descobrir què porta algú a deixar-ho tot per fer un viatge del que no tornarà mai més i també per què ens costa tant d’entendre que algú vulgui marxar per sempre.
Mars-Joan-TANTARANTANA

17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme (del 27 d’abril al 22 de maig)
Cia. Casa Real (Catalunya)
Atacs de pànic al transport públic? Pensament recurrent sobre la pròpia mort? Plors incontrolats al bany en hores de feina? Sobtat interès per l’alimentació biològica i les teràpies naturals? Avui aprendrem disset maneres d’acabar amb el capitalisme: fàcils, divertides i algunes fins i tot relativament viables per posar en pràctica durant el proper Congrés del Fons Monetari Internacional.
17-simpatiques-maneres

De l’1 al 26 de juny: El profeta, de La Calòrica (Catalunya)
Del 31 d’agost al 25 de setembre: Quan acabi la nit, del Col·lectiu La Santa (Catalunya)

Reserves al 934 417 022. I recordeu que amb el Menú Escena 400 g, us entren dues entrades i 10 € de descompte per comprar dues entrades més! 

————————

Últims dies!

Les tres germanes (Deconstructing Txèkhov) (fins al 17 d’abril)
Autor: José Sanchis Sinisterra (adaptació literària de l’obra original d’Anton Txèkhov) / Director: Raimon Molins
Les Tres Germanes és una obra que gira entorn de la desil·lusió i la decadència de la classe benestant russa, dotant-la d’una intel·ligent i dinàmica combinació entre tradició i contemporaneïtat.

Broken Heart Story (del 27 d’abril al 29 de maig)
Brokean Heart Story és una història que parla d’art i d’ amor, una irònica exposició doble sobre les pressions que experimenta una artista femenina. Hauria de crear art seriós sobre els grans temes –masculins- o entregar-se al rol de dona que estima?
Atrium-abril

Reserves al 931 824 606. I recordeu que us obsequiaran amb una cervesa abans de l’obra!

————————

Vespres de la Beata Verge (fins al 17 d’abril)
Autor: Antonio Tarantino / Traductor: Albert Arribas / Director: Jordi Prat i Coll
Una nit, un pare i una trucada telefònica del fill on li confessa la seva intenció de suïcidar-se.
El dolor extrem per la pèrdua del fill es veu reconvertit en un esforç gairebé sobrenatural de dignificació de l’existència humana, des d’una espontaneïtat tragicòmica que segurament converteix el protagonista d’aquest monòleg en un dels grans personatges del teatre contemporani. Un dolor que, en lloc de resultar paralitzador o castrador, esdevé motor de la grandesa poètica i sobretot de la grandesa ètica.

L’amant, de Harold Pinter (del 27 d’abril al 29 de maig) 
Direcció: Guido Torlonia
Un matrimoni amb una vida aparentment feliç i estable, però acompanyada de quotidianitat i hàbits rutinaris. Junts troben, possiblement sense proposar-s’ho, la reafirmació d’aquesta relació a través de l’amant que la parella adopta en una mútua acceptació. Aquesta via de fugida a un món casi fora de la realitat es converteix en una eina fantasiosa i imprescindible que retorna el desig i la passió a la parella. A ‘L’amant’ la infidelitat no s’entén necessàriament com engany.

L'amant - TEATRE AKADÈMIA

Reserves al 934 951 447. I recordeu que amb el Menú Escena 400 g us obsequiaran amb dues copes de cava!

————————

SALA BECKETT
La Sala Beckett està de mudances!
A partir de la temporada 2016-2017, els trobareu a l’edifici Pau i Justícia del barri del Poblenou. La programació durant aquests darrers mesos de la temporada 2015-2016 és una mica especial, amb preus especials, i per tant no entra al Menú Escena. Tot i així, us animem a acomiadar la seu de Gràcia assistint a l’interessant Cicle de lectures d’espectacles emblemàtics de la història de la Sala Beckett:
En el trasllat cap a la nova seu de Poblenou, la Beckett no vol oblidar res del que ha estat la seva història de més de 25 anys. Per acomiadar la seu de Gràcia, durant 8 setmanes empaquetarem plegats alguns dels espectacles més recordats de la trajectòria de la Sala. Els espectadors els reviuran de la mà dels mateixos actors, directors i equips artístics que els van protagonitzar en el seu moment. Paraules, gestos i emocions que mai no oblidarem, i que ens endurem amb nosaltres a Poblenou.
Presentació de les lectures a càrrec de Quimet Pla, amb guió de Mercè Sarrias.

—————————————————————–

PROGRAMACIÓ FAMILIAR KIDS!

Amb el Menú Escena 400 g també us entren 4 entrades per a un espectacle infantil en algunes sales:

TEATRE TANTARANTANA
• Del 2 al 24 d’abril, els dissabtes a les 18 h i diumenge a les 12 h: Sol i fa plou.
El pallasso sempre fa riure, això ja ho sabem. Però i si a més de fer-nos un tip de riure, aprenguéssim el valor de l’amistat, la solidaritat, la lluita per allò que desitges, l’amor pels animals i el treball en equip? No trobeu que seria màgic?
• Del 30 d’abril al 22 de maig: El conte de l’estrella, d’Animamundi Teatre.
Una història representada amb ombres xineses, plena de música i de llum.
Reserves al 934 417 022.

SALA FÈNIX
• Fins al 24 d’abril, els diumenges a les 11 h (excepte diumenge 10 d’abril): Miranius.

Sol solet, el cargol treu banya, les petites formiguetes o la lluna són algunes de les cançons que han inspirat aquest espectacle de titelles per als més petits. Per a nens i nenes de 0 a 3 anys.
• Del 9 d’abril a l’1 de maig, els dissabtes i els diumenges a les 17 h: Spuff i les bombolles màgiques.
Un món extraordinari on tot és possible, el món de les bombolles de sabó màgiques que us farà somriure, riure i sentir com un nen una altra vegada! Per a totes les edats.
Reserves al 934 413 467. I us obsequiaran amb refrescos/sucs pels nens.

SALA ATRIUM
• Diumenge 3 d’abril a les 12 h: The cat, the rat and the motorcycle.
Un conte musical original en anglès i català sobre les diferències, l’amistat i la comunicació. Per a nens i nenes de 5 a 12 anys
• Diumenge 17 i diumenge 24 d’abril a les 12 h: Deixeu-li fer (o la història el patufet).
Adaptació moderna del conte popular fet amb ombres xineses. Per a nens i nenes a partir de 3 anys.
• Diumenge 8 i 15 de maig a les 12 h: Blau marí.
Adaptació amb titelles de la canço popular PUFF EL DRAC MÀGIC. Per a nens i nenes a partir de 2 anys.
Reserves al 931 824 606. I us obsequiaran amb un esmorzar infantil!

Que gaudiu de l’espectacle!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>