Cartellera teatre – MAIG 2016

Aquí teniu la cartellera de maig de les sales col·laboradores del Mercat de la Cultura. Bescanvieu aviat el vostre Menú Escena que la temporada s’acaba!

I ja sabeu que podeu seguir totes les novetats i recomanacions que fem a través de twitter o facebook.

ESTRENES

BIBLIOTECA DE CATALUNYA / LA PERLA 29 (només Menú Escena 650 g)

ÚLTIMS DIES!
Dansa d’agost (prorrogada fins al 8 de maig)
Autor: Brian Friel / Direcció: Ferran Utzet
Dansa d’Agost descriu amb tendresa i nostàlgia però també amb cruesa la vida de cinc germanes solteres d’entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poble de Bally Beg, a la Irlanda rural de l’any 1936.

Reserves al Mercat de la Cultura: hola@mercatdelacultura.cat / 605 435 780. I recordeu que segons tarifes generals amb el Menú Escena 650 g us entren 2 entrades i 2 consumicions pel bar de la Biblioteca de Catalunya, que podreu gaudir abans de la funció.

————————

SALA FÈNIX

Durant el mes de maig podeu veure el cicle YO GESTO, Cinc setmanes de teatre imatge.

> Del 28 d’abril a l’1 de maig, a les 21 h
Ombra i silenci, de Núria Rocamora (teatre dansa)
OMBRA I SILENCI és un viatge poètic i oníric a partir de diversos textos literaris que parlen sobre la vellesa i el final de la vida. Aquest espectacle ens convida a reflexionar sobre les nostres emocions i experiències íntimes, buscant la síntesi de diferents llenguatges artístics: la poesia, el teatre i la dansa.

> Del 5 al 8 de maig, a les 21 h
No me llames solsticio, llámame otoño, de Marina García i Javier Pastor (clown gestual)

A dos seres que no se conocen se les hace cada vez más palpable su soledad con la llegada del Otoño. Tratando de ser indiferentes a esto y de disimular su estado casi caduco, su encuentro provocará un inesperado vendaval de emociones que les sacudirá en un vaivén descontrolado, sin saber bien a donde ir, que sentir ni que hacer.

> Del 12 al 15 de maig, a les 21 h
Scriptorium, de Vudú Teatro (teatre d’objectes)
Aquesta és la història d’un escriptor i la seva obra. Una invocació d’ombres que apareix entre línies. Un guerrer nascut en les mines de grafit. Apèndixs estilogràfics tanguejant caràcters en una peixera de tinta. Aquesta és la història d’una batalla teclejada per un follet lorquià. Aquesta és la història de com s’escriuen els llibres. 

> Del 19 al 22 de maig, a les 21 h
Es lo que es, d’OmbraTeatre (màscares)
Aquesta vegada la companyia Ombra Teatre indaga sobre l’entorn en què vivim i ens apropa a l’estat de vulnerabilitat a través d’escenes quotidianes. El llenguatge prové de la comèdia de l’art, on mitges màscares i personatges que són estereotips de l’actualitat ens confronten amb la realitat.

> Del 26 al 29 de maig, a les 21 h
Modular ‘Everything Has Changed’, de Josephine Grundy (butoh)
Aquesta peça es basa en el concepte de la modalitat en música per investigar el significat de les seqüències en la història humana. L’ordre i el caos, els sistemes universals, l’elecció personal i col·lectiva, i la construcció de narratives són els temes centrals de l’obra.

Reserves al 934 413 467. Recordeu que a la Sala Fènix, a més de les entrades, us entren 2 o 4 consumicions i un 50% per comprar 2 o 4 entrades més.

————————

L’ATLÀNTIDA CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES D’OSONA

Don Joan, de Molière (8 de maig a les 18 h) / Direcció: David Selvas
Una adaptació del personatge més seductor, infidel i vividor de la literatura universal amb Julio Manrique com a protagonista. Una revisió contemporània de la figura de Don Joan, un dels mites fundacionals de la modernitat europea.
Don-Joan-730x270-728x270

XY (20 de maig a les 20.30 h) / Veu: Laura Creulls / Violoncel: Marçal Ayats
Una proposta emergent per a tots els públics.
XY és l’equilibri perfecte entre la tendresa i la força. Un projecte de petit format on una veu i un violoncel exploten al màxim els seus recursos tècnics i emocionals, entrellaçant-se i perseguint-se fins a trobar-se en un mateix punt.
Amb el Menú Escena 400 g podeu demanar 3 entrades i amb el Menú Escena 650 g en podeu demanar 5!
XY-730x270-728x270

Panorama des del Pont, d’Arthur Miller (22 de maig a les 18 h) / Direcció: Georges Lavaudant.
Una història d’amor, obsessió i venjança.
Les tensions socials i la lluita diària per emportar-se un tros de pa a la boca en la Nova York dels anys cinquanta és el rerefons d’aquesta tragèdia que es va estrenar el 1955. Miller radiografia el contra mirall de l’Amèrica de les oportunitats amb una crítica agra al negoci de la immigració, la hipocresia de la societat receptora i la injustícia que generen les desigualtats socials.
Panorama-des-del-pont-730x270-728x270

Reserves al 937 027 257 o per e-mail a taquilles@latlantidavic.cat o comunicacio@latlantidavic.cat.

————————

ALMERIA TEATRE

ÚLTIMS DIES!
Deadline (del 2 d’abril a l’1 de maig)
Teatre d’Improvisació i Musical / Idea original Jose Malaguilla
Un Autor en plena crisi creativa, John Stickie (Dídac Flores) ha d’acabar un encàrrec: escriure un nou musical. 

¿Sabes guardar un secreto?
 (tots els dijous, del 30 de març al 5 de maig)

Director: Nacho Moliné

Reserves al 933 518 231. I amb el Menú Escena 400 g tindreu un descompte del 40% per comprar una altra entrada! 

————————

SALA MUNTANER

ÚLTIMS DIES!
Enchanté (fins al 15 de maig)
Autor: Divinas Companyia Artística / Direcció: Martí Torras
Enchanté! és un espectacle teatral que s’endinsa en la música europea de principis de segle XX, l’època de la Segona Guerra Mundial, i ens transporta a la ciutat de París, a punt de ser envaïda per les tropes alemanyes.

Per un sí o per un no, de Natalie Sarraute (del 18 de maig al 19 de juny)
Direcció: Ramón Simó.
Una obra teatral curta, però intensa, escrita en un sol acte. Dos personatges, un escenari i poc més és el que calen per representar aquesta obra que, alhora, està carregada de contingut. Dos vells amics que, a partir d’una conversa anodina, entren en una batalla sense treva i s’enfonsen en un joc de postures irreconciliables. Està articulada entorn la “veritat” dels mots, que pot dur a conseqüències incalculables.
Sala-Muntaner

Reserves al telèfon 933 235 227 o per e-mail a bea@salamuntaner.com. Si teniu el Menú Escena 650 g, sou dues persones i us animeu a fer doble sessió un mateix dia, la Sala Muntaner us convida a una consumició al bar durant la mitja hora que hi ha entre obra i obra!

————————

ÚLTIMS DIES!
El niño de la tele, de Marc González de la Varga i Rubén Ramírez (fins al 2 de maig)

Es fa fosc, de Jordi Centelles (del 12 de maig al 6 de juny)
L’Anna i en Pol són convidats a la barbacoa de la Xantal, la “rareta” del poble. Enmig de la festa, els tres es veuen obligats a amagar-se al soterrani de la casa, fugint d’un atac que s’ha produït al jardí. Els esdeveniments es precipiten i el pànic s’apodera de la població. A baix, al soterrani, els secrets i desconfiances entre els tres fan que el més perillós no sigui el que queda a fora.
Sala-Flyhard

Reserves al 934 322 477 o a info@salaflyhard.com. I recordeu que us obsequiaran amb una samarreta o un llibre!

————————

TEATRE GAUDÍ BARCELONA

ÚLTIMS DIES!
Orson surt, perseguit per un ós (fins al 8 de maig)
Autor: Gerard Vàzquez / Direcció: Ramon Hernàndez i Gerard Vàzquez

Un espectacle fraudulent en el centenari del naixement d’Orson Welles (1915-1985).
Orson - TEATRE GAUDI

Reserves al telèfon 936 035 152 o per e-mail a premsa@teatregaudibarcelona.com (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h). 

————————

VERSUS TEATRE

La peixera (fins al 29 de maig)
Autor: Toni Cabré / Direcció: Oscar Molina
Una excusa sovint utilitzada en moltes organitzacions és que quan alguna cosa no funciona, s’atribueixi a un error informàtic. Però siguem sincers: malgrat la presència de les màquines a tota la nostra vida, mai no són elles les responsables dels errors. 5 personatges immersos en el soterrani d’un departament d’informàtica d’una empresa són una mostra clara d’aquesta evidència. Malgrat la situació adversa que els amenaça –una dràstica reducció de personal-, són ells, i els seus comportaments i reaccions, allò que finalment els arrossega i determina.

La peixera - VERSUS TEATRE

Reserves al telèfon 936 035 152 o per e-mail a premsa@versusteatre.net (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h).

————————

TEATRE TANTARANTANA (només Menú Escena 400 g)

17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme (fins al 22 de maig)
Cia. Casa Real (Catalunya)
Atacs de pànic al transport públic? Pensament recurrent sobre la pròpia mort? Plors incontrolats al bany en hores de feina? Sobtat interès per l’alimentació biològica i les teràpies naturals? Avui aprendrem disset maneres d’acabar amb el capitalisme: fàcils, divertides i algunes fins i tot relativament viables per posar en pràctica durant el proper Congrés del Fons Monetari Internacional.

17-simpatiques-maneres

De l’1 al 26 de juny: El profeta, de La Calòrica (Catalunya)
Del 31 d’agost al 25 de setembre: Quan acabi la nit, del Col·lectiu La Santa (Catalunya)

Reserves al 934 417 022. I recordeu que amb el Menú Escena 400 g, us entren dues entrades i 10 € de descompte per comprar dues entrades més! 

————————

Broken Heart Story (fins al 29 de maig)

Brokean Heart Story és una història que parla d’art i d’ amor, una irònica exposició doble sobre les pressions que experimenta una artista femenina. Hauria de crear art seriós sobre els grans temes –masculins- o entregar-se al rol de dona que estima? 
Atrium-abril

Reserves al 931 824 606. I recordeu que us obsequiaran amb una cervesa abans de l’obra!

————————

L’amant, de Harold Pinter (fins al 29 de maig) 
Direcció: Guido Torlonia
Un matrimoni amb una vida aparentment feliç i estable, però acompanyada de quotidianitat i hàbits rutinaris. Junts troben, possiblement sense proposar-s’ho, la reafirmació d’aquesta relació a través de l’amant que la parella adopta en una mútua acceptació. Aquesta via de fugida a un món casi fora de la realitat es converteix en una eina fantasiosa i imprescindible que retorna el desig i la passió a la parella. A ‘L’amant’ la infidelitat no s’entén necessàriament com engany.

L'amant - TEATRE AKADÈMIA

Reserves al 934 951 447. I recordeu que amb el Menú Escena 400 g us obsequiaran amb dues copes de cava!

————————

SALA BECKETT
La Sala Beckett està de mudances!
A partir de la temporada 2016-2017, els trobareu a l’edifici Pau i Justícia del barri del Poblenou. Aviat la nova programació!

—————————————————————–

PROGRAMACIÓ FAMILIAR KIDS!

Amb el Menú Escena 400 g també us entren 4 entrades per a un espectacle infantil en algunes sales:

TEATRE TANTARANTANA
• Fins al 22 de maig: El conte de l’estrella, d’Animamundi Teatre.
Una història representada amb ombres xineses, plena de música i de llum.
Reserves al 934 417 022.

SALA FÈNIX
• 01/08/15/29 de maig, 11 h / 12.30 h: El gegant del pi (de 0 a 3 anys)
Un espectacle de titelles gegants per als més petis i de cançons populars i tradicionals amb música en viu. Un espectacle senzill, alegre i interactiu inspirat en les nostres arrels, la vida al camp i les cercaviles de festa major.
• Del 14 de maig al 5 de juny, dissabtes i diumenges a les 17 h: La caputxeta vermella (+ 2 anys)
Un conte que ens explica dels perills de fiar-se de les aparences, i dels
riscs de desviar-se dels camins. Espectacle de titelles.
Reserves al 934 413 467. I us obsequiaran amb refrescos/sucs pels nens.

SALA ATRIUM
• Diumenge 8 i 15 de maig a les 12 h: Blau marí.
Adaptació amb titelles de la canço popular PUFF EL DRAC MÀGIC. Per a nens i nenes a partir de 2 anys.
Reserves al 931 824 606. I us obsequiaran amb un esmorzar infantil!

Que gaudiu de l’espectacle!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>