Cartellera teatre – JUNY i JULIOL 2016

Aquí teniu la cartellera de juny i juliol de les sales col·laboradores del Mercat de la Cultura. Bescanvieu aviat el vostre Menú Escena que la temporada s’acaba!

TEATRE TANTARANTANA (només Menú Escena 400 g)

El Profeta (de l’1 al 26 de juny)
Companyia La Calòrica. Cicle El Cicló.

1915. Una noia ha tingut una aparició de Crist a la capella del seu poble. 1968 Christiaan Barnard decideix fer el primer transplantament de cor a Ciutat del Cap. 2015. Una noia s’ha curat miraculosament després d’abandonar el tractament mèdic per la seva malaltia. Una historia sobre els visionaris i la fe. Què creiem? I què és el que ens porta a creure-ho? Sobre aquestes preguntes reflexiona El Profeta.

TANTARANTANA_El-profeta-OK

Del 31 d’agost al 25 de setembre: Quan acabi la nit, del Col·lectiu La Santa (Catalunya)

Reserves al 934 417 022. I recordeu que amb el Menú Escena 400 g, us entren dues entrades i 10 € de descompte per comprar dues entrades més!

————————

SALA FÈNIX

Durant el mesos de juny i juliol podeu veure el cicle somRiures:

> Del 3 al 12 de juny: desCONCERT de Gran Gerarrius
El Gran Gerarrius! Un dels millors concertistes de l’actualitat ve disposat a captivar al públic Barceloní. Ho té tot preparat (bé, tot, tot…). Un concert de música clàssica, on l’orquesta no s’ha presentat, ni tan sols el director.  El Gran Gerarrius es trobarà sol davant del públic, però aquesta és la seva última oportunitat per aconseguir l’èxit, i per aconseguir l’èxit, tot s’hi val…
Una oda a la idiotesa, a l’absurd, al fracàs… Al pallasso!

FENIX01

> Del 17 al 26 de juny: huMÔ(r) un’espectacle de CARLO Mô
Què passaria si vas a veure una obra de teatre, amb totes les entrades exhaurïdes i quan arribes la sala està en flames? Aquestes circumstàncies faran que CARLO Mô s’enfronti cada nit a un espectacle diferent amb un nou punt de vista, nous estils, sorpreses, novetats, col·laboracions… Cada nit serà única.

> De l’1 al 10 de juliol: NO ME LLAMES SOLSTICIO, LLÁMAME OTOÑO, Companyia Sietedemayo, dirigits per CARLO Mô.
A dos seres que no se conocen se les hace cada vez más palpable su soledad con la llegada del Otoño.

Reserves al 934 413 467. Recordeu que a la Sala Fènix, a més de les entrades, us entren 2 o 4 consumicions i un 50% per comprar 2 o 4 entrades més.

————————

TEATRE AKADÈMIA

La nit (del 8 al 19 de juny)
A partir de ‘De noche justo antes de los bosques’, de Bernard-Marie Koltès.
Direcció: Moreno Bernardi

Dos desconeguts recorren els carrers d’una ciutat sota la pluja; es busquen i només a vegades aconsegueixen trobar-se. Es calmen i senten la necessitat d’obrir-se, però també duen a sobre, la sang salvatge que els empeny a atacar-se i defensar-se amb les dents, com un nen abandonat a la intempèrie dels carrer i la ciutat. Dos homes que són un, una veu i dos cossos, un discurs que es desdobla en dos verbs, a la recerca d’ alguna cosa que no aconsegueixen explicar ni gaire bé entendre ells mateixos.

AKADEMIA-La-nit

Top girls (reposició), de Caryl Churchill (del 29 de juny al 17 de juliol)
Direcció: Marc Chornet
Marlene celebra el seu ascens a directora executiva amb un particular sopar en un restaurant. Les convidades són un curiós grup de dones: Isabella Bird, una exploradora victoriana que ronda per mig món durant el s.XIX; Lady Nijo, una cortesana del segle XIII i més endavant monja budista; la Papessa Joana, única dona de la història que arriba a Sant Pare de l’Església fent-se passar per home al s.IX; i la Pacient Griselda, la muller obedient d’una faula de Petrarca. Potser com Marlene, totes elles han hagut de menystenir d’alguna manera o altra el rol clàssic que se’ls pressuposava com a dones.  El fantasiós record del sopar dóna pas a la realitat quotidiana de Marlene: la seva feina i la seva família. Top girls és un viatge cap al naturalisme més cru del passat d’una història que no és del tot allò que sembla ser.

Reserves al 934 951 447. I recordeu que amb el Menú Escena 400 g us obsequiaran amb dues copes de cava!

————————

SALA ATRIUM

Cicle-Atrium

Dramaburg (del 8 al 19 de juny)
Autor: Carlos Perelló / Direcció: Guillem Gefaell
Un jove periodista es capbussa dins les entranyes de l’esdeveniment més glamurós de l’any. Retransmetent en directe per a tot el món, vol, amb una única pregunta, despullar l’estrella principal de l’espectacle, deixant en evidencia la seva superficialitat i inconsciència. Però la gala convertirà la puresa del periodista en part del espectacle, corrompent-la, utilitzant-la per mantenir l’audiència al màxim fins a un final explosiu. Dramaburg és una reflexió sobre la civilització de l’espectacle. Sobre com convertim en producte tot allò que queda pur i natural en nosaltres, convertint-nos en còmplices i turistes de la destrucció del nostre món.

No hi ha bosc a Sarajevo, de Begoña Moral (del 29 de juny al 10 de juliol)1992. Guerra de Bòsnia, ciutat assetjada de Sarajevo. Un franctirador serbi busca retrobar-se amb una dona bosniana a qui va estimar abans de l’inici de la guerra. Cap dels dos amants pot ser el mateix ara que la mort els envolta. Tots dos són alhora víctimes i botxins. Amb ells, una parella sèrbia, un soldat de l’ONU i un corresponsal de premsa es converteixen en testimonis i protagonistes del terror. Allà plou cendra constantment, i aquí, a Barcelona, assistim a les olimpíades, impassibles al seu patiment.

Y-X o La fidelitat dels cignes negres, de Laia Alsina Ferrer (del 13 al 24 de juliol)
Si heu sentit amor, amor vertader -el de les pel·lícules de Hollywood o el dels contes de fades-, només us  fa falta seguir el vostre instint i venir a veure YX, un caramelet romàntic que hem cuinat a foc lent. Això sí, si realment ens estimeu, més val que no torneu mai més al teatre i que no goseu anar a veure, no goseu ni somiar amb cap altre espectacle. Sou el nostre públic i, si ho féssiu, ens sentiríem profundament traïts. I ploraríem. Molt.

Reserves al 931 824 606. I recordeu que us obsequiaran amb una cervesa abans de l’obra!

————————

TEATRE GAUDÍ BARCELONA

Cloaca (del 10 al 26 de juny)
Autora: Maria Goos / Traducció: Lluis Montserrat / Direcció: Oscar Molina
Després de 5 mesos en cartellera, 3 pròrrogues i més de 5.000 espectadors, el Teatre Gaudí recupera l’obra CLOACA aquest mes de juny. Cada dijous, divendres i dissabte, a més, el públic podrà gaudir d’un concert i una cervesa de franc.
Cloaca és una comèdia sobre l’amistat i la corrupció que ha girat per més de deu països d’arreu del món i segons la seva autora, Maria Goos, la versió catalana és la millor que s’ha fet mai. Cloaca tracta sobre l’amistat de quatre homes adults i com el pas del temps i la recerca constant d’èxit, diners i poder acaba perjudicant la relació.

VERSUS-Cloaca

Una família indecent (estrena el 22 de juliol)
Autor: Ever Blanchet / Direcció: Miquel Murga
La mare és la corrupció personificada.
La filla gran és capaç de maquinar com quedar-se prenyada del seu cap per després fer-li xantatge.
El gendre és un funcionari de l’Ajuntament malalt de tot i de més i, a més, obsessionat en clausurar la Sagrada Família.
La germana petita és capaç de prostituir-se a canvi de la moto dels seus somnis.
Estareu d’acord que aquesta és “Una Família Indecent”, la nostra família indecent.
Immersa enmig d’una Barcelona sacsejada per la crisi econòmica i on l’única prioritat és sobreviure, les històries d’aquesta família ens portaran al límit del permissible i ens faran viure situacions que són per plorar…. de riure.

Reserves al telèfon 936 035 152 o per e-mail a premsa@teatregaudibarcelona.com (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h). 

————————

BIBLIOTECA DE CATALUNYA / LA PERLA 29 (només Menú Escena 650 g)

Caïm i Abel (del 15 de juny al 24 de juliol)
Text i direcció: Marc Artigau
Caïm i Abel no és la història de dos germans. No hi ha bons i dolents. És la història de dues famílies. Una viu en costat de la tanca –tan semblant a la nostra– i l’altra viu quilòmetres enllà, no sabem on. Caïm i Abel parla de supervivents. Dues generacions, dues maneres d’entendre la realitat. En pocs anys –dels vuitanta fins avui– el món s’ha precipitat cap a una vida global, el capitalisme ens ha inserit un grapat de necessitats que no existeixen, i nosaltres carregats a l’esquena de la millor Europa (o del millor occident) hem decidit què és el que està bé i què no per a la resta del món. Més enllà de la tanca no sabem què hi ha, potser no ens fa por, però preferim ignorar-ho, en aquest costat de la tanca el món no és tal i com l’hem imaginat.

caimabel

Reserves al Mercat de la Cultura: hola@mercatdelacultura.cat / 605 435 780.

ATENCIÓ! Per aquesta obra en concret, i segons preu de l’entrada  general, laperla29 us ofereix 3 entrades amb el Menú Escena 650 g.

————————

L’ATLÀNTIDA CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES D’OSONA

Orquestra simfònica de l’ESMUC (17 de juny)
Sota la direcció de Salvador Mas, l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), ens interpretarà dues peces emblemàtiques del repertori simfònic de tots els temps: la Simfonia número 3, de Johannes Brahms i La mer, de Claude Debussy.
esmuc_730-728x270

Jove Orquestra Nacional de Catalunya Alevins (30 de juny)
Els alevins de la JONC viuran una experiència important, ja que treballaran conjuntament amb l’Euskadiko Ikasleen Orkestra (l’Orquestra dels Conservatoris del País Basc) sota la direcció del prestigiós Juanjo Mena, interpretant una obra cabdal del romanticisme, la gran Simfonia Fantàstica de Berlioz.

Jove Orquestra Nacional de Catalunya (10 de juliol)
Un any més, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya torna a Vic amb una estada que culminarà amb un concert simfònic. En aquesta ocasió, el repertori se centra en la Novena simfonia de Beethoven, un clàssic de tots els temps. El programa es completa amb un extracte de La Flauta Màgica de Mozart, La marxa dels homes armats, i amb l’Adaggio de la Desena simfonia de Mahler.
Jonc-730x270-728x270

Amb el Menú Escena 400 g podeu demanar 3 entrades i amb el Menú Escena 650 g en podeu demanar 5!

Reserves al 937 027 257 o per e-mail a taquilles@latlantidavic.cat o comunicacio@latlantidavic.cat.

————————

SALA MUNTANER

Per un sí o per un no, de Natalie Sarraute (fins al 19 de juny) ÚLTIMS DIES!
Direcció: Ramón Simó.
Una obra teatral curta, però intensa, escrita en un sol acte. Dos personatges, un escenari i poc més és el que calen per representar aquesta obra que, alhora, està carregada de contingut.

TOKATEOS (del 22 de juny al 3 de juliol)
Direcció musical: Mercè Rius. Direcció artística: Guillem Peire.
Direcció General: Leo quintana. Autoria: To-K-tà Companyia Contemporània de Castanyoles.
L’espectacle TOKATEOS sorprèn al públic perquè els presenta totes les possibilitats musicals, expressives i escèniques de les castanyoles. Una nova aposta sobre aquest instrument, que irromp a l’escena amb idees molt fresques.  Quan acabeu de veure aquest espectacle tindreu un nou concepte d’aquest instrument fet de quatre simples fustes i deixareu enrere tòpics i idees pleestablertes.  TOKATEOS és un espectacle divertit i sorprenent que porta molt més enllà el so de les castanyoles. Deixeu-vos seduir.
Sala-Muntaner-TOKATEOS

EN TU MENTE (fins al 3 de juliol)
Autor i Director: Luis Pardo

EN TU MENTE és una nova experiència, una aposta més propera i imprevisible de Luis Pardo, és la combinació perfecta del mentalisme i la psicologia humana, és un espectacle pur de PsychoMagia.

Neus Català, un cel de plom, de Carme Martí (del 6 al 31 de juliol)
Direcció: Rafel Duran

La vida de Neus Català (1915), la darrera supervivent catalana del camp d’extermini de dones de Ravensbrück, és la història viva d’un segle i d’una lluita constant.
Quan va ser capturada i deportada als camps de Ravensbrück i de Holleischen va conèixer l’infern, però també la solidaritat i la germanor sense límits: “Envoltada de dones amigues i de dones desconegudes que patien el mateix destí que jo, em sentia sola i a la vegada em sabia acompanyada. En la nostra immensa solitud ens teníem les unes a les altres.” Va sobreviure a l’horror dels camps de concentració gràcies a la força moral i a la solidaritat entre companyes. Quan van ser alliberades, es van prometre no oblidar.
Si conviure amb l’horror és insuportable també ho és intentar sobreviure’l i intentar viure amb una suposada “normalitat”, sobretot quan la majoria de les persones del voltant manifesten constantment la voluntat d’oblidar el passat. Neus Català, fidel a la seva incansable lluita per la memòria, va escriure el llibre De la resistencia y la deportación: 50 testimonios de mujeres españolas. Els seus records, novel·lats per Carme Martí al llibre UN CEL DE PLOM amb una sensibilitat i una intensitat extraordinàries, són autèntiques lliçons de vida convertides en una llarga història.

Reserves al telèfon 933 235 227 o per e-mail a bea@salamuntaner.com. Si teniu el Menú Escena 650 g, sou dues persones i us animeu a fer doble sessió un mateix dia, la Sala Muntaner us convida a una consumició al bar durant la mitja hora que hi ha entre obra i obra!

————————

SALA FLYHARD

Es fa fosc, de Jordi Centelles (fins al 12 de juny) ÚLTIMS DIES!
L’Anna i en Pol són convidats a la barbacoa de la Xantal, la “rareta” del poble. Enmig de la festa, els tres es veuen obligats a amagar-se al soterrani de la casa, fugint d’un atac que s’ha produït al jardí. Els esdeveniments es precipiten i el pànic s’apodera de la població. A baix, al soterrani, els secrets i desconfiances entre els tres fan que el més perillós no sigui el que queda a fora.

L’última nit del món, de Llàtzer Garcia (estrena el 7 de juliol)
Sempre he volgut endinsar-me en el terreny de la ciència ficció i/o fantasia. L’última nit del món parteix de relats breus de tres dels millors escriptors del gènere: Richard Matheson, Charles Beaumont i Ray Bradbury. Els tres relats que he escollit per confeccionar el text parlen de la desaparició de la humanitat. De fet, l’espectacle podria tenir un subtítol: Formes de desaparició. Llàtzer Garcia

Reserves al 934 322 477 o a info@salaflyhard.com. I recordeu que us obsequiaran amb una samarreta o una de les seves publicacions!

————————

VERSUS TEATRE

La peixera (fins al 5 de juny) ÚLTIMS DIES!
Autor: Toni Cabré / Direcció: Oscar Molina
5 personatges immersos en el soterrani d’un departament d’informàtica.

La cita (del 23 de juny al 3 de juliol)
Direcció: Joan Gomila
Quan cau la nit, una parella ha quedat a través d’una pàgina de contactes, en un parc.
Cerquen evidentment sexe, ell va lleugerament begut i ella mudada per caçar a un home.
No es coneixen, la confiança i la seducció van marcant el seu camí. De cop i volta, alguns episodis de la trobada creen la incertesa en l’espectador.
Les mentides s’inventen, les veritats es descobreixen.
LA-CITA-Versus

Últimos días de una puta libertaria (del 4 al 21 de juliol)
Text de César López Llera premi Tirso de Molina 2006 / Direcció: Pedro Casablanc
Últimos días de una puta libertaria o La Vieja y la Mar retrata la historia de una anciana bebedora, fumadora empedernida, amante de los animales y con síndrome de Diógenes, que se cruza en la madrugada del primer día del año 2006 con una joven lesbiana que se ha pasado la Nochevieja colocándose tras romper con su mujer. Sus soledades las unen y las llevan a compartir tanto momentos divertitos y disparatados como entreñables y trágicos, porque de todo hay, como en la vida, en este texto dramático.

Reserves al telèfon 936 035 152 o per e-mail a premsa@versusteatre.net (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h).

————————

ALMERIA TEATRE
L’Almeria Teatre programa el Barcino’16, 9è Festival Romà de Barcelona, del 28 de juny al 31 de juliol. Més informació a almeriateatre.com.

————————

SALA BECKETT
La Sala Beckett està de mudances!
A partir de la temporada 2016-2017, els trobareu a l’edifici Pau i Justícia del barri del Poblenou. Aviat la nova programació!

—————————————————————–

PROGRAMACIÓ FAMILIAR KIDS!

Amb el Menú Escena 400 g també us entren 4 entrades per a un espectacle infantil en algunes sales:

TEATRE TANTARANTANA
• 2 i 3 de juliol: El desvan de los hermanos Grimm (Escenoteca – Andalusia)
Els contes dels Germans Grimm han marcat i continuen marcant la infància de generació en generació. La barreja de teatre, narració oral i la participació del públic, són els ingredients d’aquest golfes que ens obre les portes.
Tantarantana-Grimm

• 9 i 10 de juliol: Entre pinces (Companyia Solfasirc)
Entre pinces compta amb un artista de circ, dos músics (piano i guitarra en directe) i un artista audiovisual, i barreja tècniques de circ com funambulisme, malabars o monocicle amb música, audiovisuals, tecnologia, humor i teatre.
Reserves al 934 417 022.

SALA FÈNIX
• Fins al 5 de juny, dissabtes i diumenges a les 17 h: La caputxeta vermella (+ 2 anys)
Un conte que ens explica dels perills de fiar-se de les aparences, i dels
riscs de desviar-se dels camins. Espectacle de titelles.
• Diumenges de juny, a les 11 h (i 12.30 h): El petit circ (de 0 a 3 anys)
El petit circ és un recull de cançons en anglès emmarcades en el llenguatge del circ. Està format a partir de cançons senzilles que utilitzen un llenguatge proper als més petits.
• De l’11 al 26 de juny, dissabtes i diumenges a les 17 h: En John i la caixa de música (+3)
Ding dang! El rellotge toca les dotze i com cada nit, al taller de les joguines del carrer Estret, la màgia es torna a produir. En John, l’aviador, ha descobert una nova companya: una nina autòmat en una caixa de música. Junts ens explicaran la llegenda de l’estel, que ens transportarà a l’antic Orient, on viuran noves aventures.
Sala-Fenix-familiar

• Del 2 al 24 de juliol, dissabtes i diumenges a les 17 h: Ubuntu (+ 3 anys)
Un grup de nens amb característiques que d’entrada podrien semblar defectes i objecte de burla han d’empendre un viatje fantàstic i enfrontar-se a situacions perilloses que resoldran gràcies a les qualitats i habilitats de cadascú i a la col·laboració i cooperació. De mica en mica s’aniran fent amics i descobriran l’UBUNTU: tots per a un i un per a tots!
SALA-FENIX-ubuntu

• Diumenges de juliol, fins al 24, a les 11 h (i 12.30 h): El gegant del pi (de 0 a 3 anys)
Un espectacle de titelles gegants per als més petis i de cançons populars i tradicionals amb música en viu. Un espectacle senzill, alegre i interactiu inspirat en les nostres arrels, la vida al camp i les cercaviles de festa major.
Reserves al 934 413 467. I us obsequiaran amb refrescos/sucs pels nens.

Ja sabeu que podeu seguir totes les nostres recomanacions a través de twitter (#MenúEscena) o facebook.

Que gaudiu de l’espectacle!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>