Temporada Alta 2016: 11 espectacles imprescindibles que podeu triar amb els nostres menús!

Teniu un Menú Temporada Alta, un Menú EL CLUB de la Ciutat Invisible o un Menú Escena 650 del Mercat de la Cultura? Doncs esteu de sort perquè ja podeu consultar els espectacles disponibles pel festival Temporada Alta d’aquesta tardor! Podeu triar entre 11 propostes interessantíssimes i us recomanem que reserveu les vostres entrades com més aviat millor, ja que l’aforament de les sales és limitat.

Podeu fer la reserva d’entrades a partir del 7 de setembre enviant un e-mail a taquilla@bitoproduccions.com. Només heu d’indicar els codis de la targeta regal i l’espectacle escollit (dia i hora). Rebreu les entrades per correu electrònic.

————————–

TRIA // RESERVA // GAUDEIX DE L’ESPECTACLE!

In memoriam. La quinta del biberó, de Lluís Pasqual
Teatre Municipal de Girona
Divendres, 30 de setembre a les 21 h
Dissabte, 1 d’octubre a les 21 h

Un espectacle creat i dirigit per Lluís Pasqual sobre la Guerra Civil
1938. Tenen 17 anys i els envien a la primera línia de foc de la batalla que marcarà la Guerra Civil Espanyola, la de l’Ebre. Estirant el fil d’un record familiar, que va lligat per partida doble a la batalla de l’Ebre i a la música de Claudio Monteverdi, Lluís Pasqual construeix un gran homenatge a la lleva del biberó i a la memòria d’una generació perduda, recordada a partir del colpidor testimoni dels supervivents. El sacrifici, en tots els sentits, de la joventut. Com explica l’historiador Josep Sánchez Cervelló: “envelliren els que tingueren la sort de sobreviure, però pagaren un preu elevat en vides; molts d’ells cregueren que combatien per la causa de la llibertat”.

TA16-in-memoriam

—————

Art, de Yasmina Reza
Teatre Municipal de Girona
Dissabte, 8 d’octubre a les 21 h
Diumenge, 9 d’octubre a les 18 h
Diumenge, 9 d’octubre a les 21 h

Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva en una de les comèdies contemporànies més representades arreu del món
Art, el text de Yasmina Reza que des de la seva estrena el 1994 s’ha convertit en un fenomen internacional de públic i crítica, és una comèdia intel·ligent sobre l’amistat. També és un immillorable vehicle de lluïment per a un trio de grans actors, com el repartiment d’aquesta nova producció, protagonitzada per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. Un quadre en blanc posarà a prova una llarga relació entre tres homes que semblava impossible de trencar. Aquest és el punt de partida per a una obra molt enginyosa i divertida.

TA16-art

—————

Davant la jubilació, de Thomas Bernhard / Direcció: Krystian Lupa
El Canal
Divendres, 14 d’octubre a les 21 h
Dissabte, 15 d’octubre a les 21 h

Krystian Lupa dirigeix, per primer cop, un espectacles amb actors catalans
Davant la jubilació és un dels textos de Thomas Bernhard més implacables amb el passat d’Alemanya, i retreu, insistentment, la col·laboració de la societat civil amb el nazisme. Aquest drama basat en fets reals arriba a Temporada Alta de la mà de l’excel·lència artística del director polonès Krystian Lupa, aquest cop associat amb tres grans actors catalans. Lupa recorre assíduament a l’obra de Bernhard. Recentment ha dirigit La plaça dels herois i a Temporada Alta, entre d’altres produccions seves, s’han vist l’adaptació de la novel·la La calera (TA07), Tala (TA14) i la seva emblemàtica versió de Ritter, Dene, Voss (TA06 i TA10).

TA16-davant-la-jubilacio

—————

Yo, Carmen, de María Pagés
Teatre Municipal de Girona
Dissabte, 15 d’octubre a les 21 h

Un espectacle de flamenc sobre la llibertat de les dones amb la firma de María Pagés
Temporada Alta s’ha erigit en l’escenari perfecte per seguir la permanent curiositat de la bailaora sevillana María Pagés. Única en combinar el respecte per les arrels del ball flamenc amb una mirada contemporània molt personal. Ho va demostrar a duo amb Sidi Larbi Cherkaoui (Dunas TA09), en solitari (Óyeme con los ojos TA14) i ara en companyia d’un elenc format només per dones. El seu anhel de puresa s’ha projectat en el mite de Carmen, la gitana obrera convertida per Merimée en un clixé romàntic. Pagés reivindica a Yo, Carmen una dona que expressa els seus desitjos i passions sense por. Una dona lliure.

TA16-yo-carmen

—————

Un obús al cor, de Wajdi Mouawad / Direcció: Oriol Broggi i Ferran Utzet
Teatre de Salt
Divendres, 21 d’octubre a les 21 h

Una posada en escena amb Ernest Villegas a partir del primer relat del libanocanadenc Wajdi Mouawad
Amb Littoral (TA10) el públic de Temporada Alta va descobrir Wajdi Mouawad com a autor i director. Però va ser Oriol Broggi amb Incendis (TA12) –un muntatge colpidor– qui va aconseguir, mantenint-se fidel a aquest dramaturg libanocanadenc, que ara sigui un nom habitual als nostres escenaris. Després de dirigir Cels (TA15) ara codirigeix amb Ferran Utzet Un obús al cor, un text protagonitzat pel típic heroi de Mouawad. Un home que afronta la notícia de la mort imminent de la seva mare farà un viatge pel temps i l’espai per recordar amb tendresa, còlera, dolor i humor l’odissea de la seva família.

TA16-un-obus-al-cor

—————

Dansa d’agost, de Brian Friel / Direcció: Ferran Utzet
Teatre Municipal de Girona
Dissabte, 22 d’octubre a les 21 h

El popular text de l’irlandés Brian Fiel és sinònim d’èxit aclaparador
L’obra és un conte –narrat per un home que recorda la seva infantesa– sobre unes germanes solteres que s’han escapat d’un món que no accepta el lliure pensament i han creat una mena de matriarcat a la Irlanda rural d’abans de la II Guerra Mundial. El popular text de Brian Friel és sinònim d’èxit aclaparador, sobretot a Catalunya. Si el muntatge del Teatre Lliure de 1993 ha quedat imprès per sempre a la memòria del públic, la versió estrenada aquest any per Ferran Utzet ha tornat a emocionar profundament els espectadors. Utzet retrata especialment bé els paisatges dramàtics irlandesos.

TA16-dansa-d-agost

—————

La mouette (La gavina), d’Anton Txèkhov / Direcció: Thomas Ostermeier
Teatre Municipal de Girona
Dimarts, 25 d’octubre a les 21 h
Espectacle en francès amb sobretítols en català

Thomas Ostermeier posa en escena Txèkhov amb els actors del Théâtre Vidy de Lausana
Thomas Ostermeier és ara mateix un dels noms clau del teatre europeu. Ha visitat el festival amb els seus actors alemanys habituals (Concert a la carta, TA04, Susn, TA13 i El matrimoni de Maria Braun, TA15, Premi de la Crítica 2015 al Millor Espectacle Internacional), i ara arriba per primera vegada amb la companyia del Théâtre de Vidy de Lausana. Un muntatge basat en la dualitat de l’art i l’amor, amb un conflicte obert entre els artistes debutants i els assentats, entre els revolucionaris i els establerts, sense oblidar el rerefons latent d’una greu crisi social i política.

TA16-la-gavina

—————

Cirkopolis, de Cirque Éloize
Teatre Municipal de Girona
Divendres, 28 d’octubre a les 22 h
Dissabte, 29 d’octubre a les 21 h
Espectacle sense text, recomanat a partir de 8 anys

Un espectacle de Cirque Éloize que combina circ, teatre, música, projeccions i dansa
Cirque Éloize ja meravellà el públic de Temporada Alta amb Nebbia (TA07). Amb la mateixa il·lusió presenten ara un espectacle que combina tots els gèneres (guanyador del Drama Desk Award 2014) i que, per primera vegada, introdueix la dansa contemporània al seu codi circense per a tots el públics. Combinant circ, música, teatre i ball, la prestigiosa companyia canadenca ha aixecat una ciutat que –com a Temps moderns de Chaplin– es rebel·la contra la rutina i la grisa uniformitat. Amb una espectacular successió de números de circ, projeccions audiovisuals i coreografies, l’acolorida fantasia vencerà la trista realitat.

TA16-cirkopolis

—————

Nicht schlafen (Sense dormir). Direcció: Alain Platel – Producció: Les Ballets C de la B
Teatre Municipal de Girona
Divendres, 4 de novembre a les 21 h
Dissabte, 5 de novembre a les 18 h
Espectacle gairebé sense text

Un gran muntatge d’Alain Platel sobre els convulsos inicis del s.XX amb l’obra de Mahler i les polifonies africanes com a base
El sempre inquiet i brillant Alain Platel –coreògraf de referència a Europa i creador d’espectacles oberts a tots els llenguatges i estils, com Gardènia (TA10) i Coup fatal (TA15)– s’ha fixat en l’obra de Gustav Mahler per plantejar una profecia del compositor alemany: “El meu temps arribarà”. Visió transformada en un gran muntatge sobre els convulsos primers anys del segle XX que arriba fins a la gran crisi de la I Guerra Mundial. Una producció de les ballets C de la B amb el paisatge musical de Steven Prengels, que, a més de música clàssica, incorpora sons de la natura i la realitat, i la polifonia de la tradició congolesa.

TA16-Sense-dormir

—————

Jorge Drexler, Guitarra y vos
Auditori de Girona
Dissabte, 5 de novembre a les 21 h

El músic uruguaià busca la complicitat del públic en un concert dels grans temes de la seva discografia
Jorge Drexler és, sens dubte, un dels cantautors llatinoamericans més importants dels últims temps: 15 àlbums sota el braç, una pila de guardons (com l’Oscar per la cançó Al otro lado del río de la pel·lícula Diarios de motocicleta) i una llista inacabable d’artistes que han gravat les seves lletres: Mercedes Sosa, Caetano Veloso o Joaquín Sabina, entre d’altres. Al Festival farà un recorregut per la seva trajectòria, amb temes del darrer disc (Bailar en la cueva) i grans clàssics com Todo se transforma o La trama y el desenlace. Un espectacle obert a la improvisació i a l’experimentació musical i escènica on Drexler, només acompanyat de la seva guitarra, buscarà i trobarà la complicitat amb el públic.

TA16-Jorge-Drexler

—————

Battlefield (Camp de batalla), de Peter Brook i Marie- Hélène Estienne
Teatre Municipal de Girona
Divendres, 25 de novembre a les 21 h
Dissabte, 26 de novembre a les 18 h
Espectacle en anglès amb sobretítols en català

Brook, l’artista internacional més fidel a Temporada Alta. Tota una lliçó teatral
Fa trenta anys Peter Brook va posar en escena una versió de nou hores del mil·lenari poema èpic indi Mahabharata i va néixer un mite del teatre del segle XX, recordat per tots els públics que van viure l’experiència. Ara torna al mateix text amb una versió més essencial i intensa per respondre, amb l’esperit d’avui dia, a les preguntes que planteja ara la nostra existència. Perquè, com diuen els indis, tot està contingut al Mahabharata i si no hi apareix és que no existeix. Brook, l’artista internacional més fidel al Temporada Alta amb nou visites, va presentar a les dues darreres edicions The Suit (TA14) i The Valley of Astonishment (TA15).

TA16-Battlefield


Recordeu, podeu fer la reserva d’entrades enviant un e-mail a taquilla@bitoproduccions.com.
Només heu d’indicar els codis de la targeta regal i l’espectacle escollit (dia i hora). Rebreu les entrades per correu electrònic.

Esperem que gaudiu de l’espectacle!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>