Cartellera teatre – NOVEMBRE i DESEMBRE 2016

Teniu un Menú Temporada Alta, un Menú EL CLUB de la Ciutat Invisible o un Menú Escena 650? Consulteu els espectacles disponibles pel festival Temporada Alta d’aquesta tardor aquí!

Teniu un Menú Escena? Us facilitem la tria, a continuació la cartellera del Mercat de la Cultura.

————————

SALA ATRIUM

Amanda T (inspirada en la història d’Amanda Todd), d’Àlex Mañas (fins al 20 de novembre)
Amanda T és una obra que faula la tràgica història d’Amanda Todd, la jove canadenca que amb quinze anys es va suïcidar després d’anunciar els seus motius per la xarxa. Després d’aquest succés va haver-hi més casos similars en els quals també està basada l’obra. L’assetjament, el despit, la necessitat de reconeixement o la solitud, són temes que alimenten la història. Amanda T també pretén recollir la paradoxa i la fricció absurda, per moments fins i tot còmica, de la necessitat de visibilitat i èxit a les xarxes socials.

Reserves al 931 824 606. I recordeu que us obsequiaran amb una cervesa abans de l’obra!

————————

SALA FLYHARD

ÚLTIMS DIES!
El niño de la tele
, de Marc González de la Varga i Rubén Ramírez (fins al 7 de novembre)

L’home sense veu, de Clàudia Cedó (novembre-desembre)
La Maria treballa a correus des que es va treure les oposicions, ara fa vint anys. Amb en Pere no tenen fills i estan passant per una fase insípida de la seva relació. Sense ningú que comprengui del tot la seva apatia, la Maria viu com anestesiada, esperant que succeeixi alguna cosa que la sacsegi i li doni sentit a tot plegat. Quan la Carme, una amiga seva, li demana com a favor personal que la substitueixi un cap de setmana a la feina, la seva vida farà un tomb.

Reserves al 934 322 477 o a info@salaflyhard.com. I recordeu que us obsequiaran amb una samarreta o una de les seves publicacions!

————————

SALA FÈNIX

ÀNIMA, Cicle de titelles per a adults:

• Del 3 al 6 de novembre: Poemes visuals (Cia. Jordi Bertran)
Jordi Bertran, reconegut com a un dels grans especialistes en manipulació de marionetes, titelles i objectes a títol internacional, ens mostra, en aquest espectacle un ventall de personatges caracteritzats amb lletres.
L’espectacle s’inspira en la màgia dels poemes visuals del poeta català Joan Brossa, prenent en préstec el magnetisme de l’abecedari brossià, el joc de lletres amb el que el poeta il·lustrava la seva poètica visual.

• Del 10 al 13 de novembre: Parias (Cia. Javier Aranda)
En PARIAS les titelles són el símbol brillant de la degradació i la marginació de l’ésser humà; les seves històries desperten emocions que ens fan prendre consciència que encara som vius i tenim criteris morals. PARIAS commou i obliga a la reflexió. PARIAS reprèn temes i vies del teatre clàssic, li retorna a l’escenari la seva funció social.

Del 17 al 20 de novembre: Ros, melógamo mínimo de un viaje (Cia. Angélico Musgo)
ROS és la història d’un petit viatge. Del que queda i del que part.
D’una maleta on hi cap l’impossible per desaparèixer. L’esforç d’un personatge per ubicar-se. Un gest tan mínim com el que realment importa.
Perquè quan tot sembla perdut, quan ens sentim sols, sempre hi ha una sortida en el nostre interior que ens fa volar.

• Del 24 al 27 de novembre: Gabinete Onírico (Cia. Saco de Huesos)
El fil conductor de l’espectacle es troba en el més profund dels somnis del mateix autor.
Funambulistes, dracs espirituals, deserts infinits, bohemis i solitaris viatgers s’amaguen en l’espai oníric entre la vigília i el somni, entre aquesta realitat i totes les infinites possibilitats que s’obren davant seu. Es presentaran davant el públic amb la lògica dels mons paral·lels, unint històries de delicada i profunda càrrega simbòlica.

Cabaret Le Coq (de l’1 al 4 de desembre)
S’obre la nit i pel tall de la lluna descendeixen bufons, pallassos, marionetes, ombres, objectes animats, dimonis i tota sort de personatges emmascarats, obscens, grotescs… Giren pels carrers, inunden el Raval amb les seves paròdies i els seus riures. La gent s’anima, s’aixeca, i s’uneix als joglars de la nit que animen als homes amb el seu cant de Gall nocturn. El barri s’uneix a la festa, i els personatges es confonen entre la multitud.

No me llames Solsticio, llámame Otoño (14 de desembre)
Espectacle de clown gestual.

VIAjeje (del 8 al 18 de desembre)
Los autores de las últimas obras representadas en la sala Fénix en el ciclo Som Riures se juntaron para darle vía a sus locuras. Historias nuevas vividas desde la vía del humor, con una frase como máxima: Un idiota no puede hacer arte, pero sí se puede hacer arte desde lo idiota.

Reserves al 934 413 467. Recordeu que a la Sala Fènix, a més de les entrades, us entren 2 o 4 consumicions i un 50% per comprar 2 o 4 entrades més.

————————

SALA MUNTANER

M.A.R.I.L.U.L.A (fins al 13 de novembre)
Direcció: Josep Maria Mestres / Autor: Lena Kitsopoulou
Avui no és un bon dia per a la protagonista de M.A.R.I.L.U.L.A. De fet, fa dies que no està gaire bé. Asseguda a la seva taula de treball mentre espera sense massa ganes l’arribada del seu amant ocasional, escolta música, es formula els perquès del seu desencís, busca sortides a la seva situació, ens explica la seva visió del món… Hi ha tantes preguntes sense resposta? Tant de bo existís una pastilla que ho arreglés tot! M.A.R.I.L.U.L.A., UNA COMÈDIA EXISTENCIALISTA.

Posesión hipnótica (fins al 27 de novembre)
Autor i Director: Luis Pardo

Crees en lo misterioso, lo extraño y lo paranormal? Has tenido alguna experiencia con los espíritus? Te gustan las muñecas de porcelana? Todas las respuestas que tienes a estas preguntas pueden cambiar cuando asistas a POSESIÓN HIPNÓTICA, un espectáculo donde el reconocido Mentalista Luis Pardo (considerado uno de los 5 mejores mentalistas del mundo y ganador del 1er Premio Nacional de Mentalismo 2004) ha ido más allá de lo que antes ha hecho, podrás vivir y sentir en primera persona diferentes experiencias que tienen que ver con el Más Allá, el Vudú, las Posesiones y demás temas llenos de misterio. Sabrás algo más sobre la conocida Vampira del Raval y sus atrocidades, de las cuales mucho tienen que ver con el Teatro Sala Muntaner. Luis Pardo, gracias a sus dotes de Mentalismo e Hipnosis nos presenta junto a M. Minerva, sensitiva y apasionada de lo oculto, un espectáculo donde no sabrás donde termina lo real y donde empieza la sugestión, si es que la hay. Porque quizá todo está en tu mente, o quizá no… Te atreves a descubrir los misterios de POSESIÓN HIPNÓTICA?

DELIKATESSEN (del 16 de novembre a l’11 de desembre)
Direcció: Joan Ollé

Un espectacle teatral cuinat a foc lent, amb textos de moltes èpoques i geografies, regat amb cançons que van des del gregorià fins a Andrea Bocelli, i servit primorosament per la Clara, la Marta, la Sandra, l’Eduard i el Ferran.

Reserves al telèfon 933 235 227 o per e-mail a bea@salamuntaner.com. Si teniu el Menú Escena 650 g, sou dues persones i us animeu a fer doble sessió un mateix dia, la Sala Muntaner us convida a una consumició al bar durant la mitja hora que hi ha entre obra i obra!

————————

VERSUS TEATRE

Quitapenas (del 4 al 27 de novembre)
Autor i Actor: Pedro Paiva
Quitapenas és un espectacle diferent, un espectacle que ha impactat a crítica i públic a diversos indrets d’Espanya. Ara tenim l’honor de poder gaudir a Barcelona d’un dels creadors de Los Modernos, emblemàtica companyia que ja va delectar el públic de la ciutat a la Sala Barts l’any 2014. Quitapenas és un misteri per ser desvetllat veient-lo. Es tracta d’una obra en un sol acte. Un espectacle d’humor poc freqüent que pot presumir de poseïr un llenguatge teatral de codi propi.

Gaudi-quitapenas


La pipa de la pau
(a partir del 18 de novembre)

Autora: Alícia Muñoz
Versió i Direcció: Miquel Murga
Una mare angoixada i espantada per la por a quedar-se sola, a sentir-se abandonada i oblidada pels seus fills en una residència d’ancians.
Aquest és el punt de partida d’una comèdia on, a partir d’aquesta situació dramàtica, hi viurem les relacions d’amor i odi entre mares i filles i la intervenció del fill de la família, un diplomàtic destinat a les Nacions Unides en missions de pau i que, a la fi, descobrim que on té més fronts de guerra oberts és a la seva pròpia relació sentimental i, ara també, a la seva família.
Tot plegat explicat en to de comèdia i on les pors i els fantasmes que tots portem a dins, fan trontollar un matriarcat on s’hi viuen les situacions més divertides i surrealistes que us pugueu imaginar.

Reserves al telèfon 936 035 152 o per e-mail a premsa@versusteatre.net (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h).

————————

TEATRE AKADÈMIA

Les cadires, d’Eugène Ionesco (del 9 de novembre al 4 de desembre)
Direcció: Glòria Balañà i Altimira
Un Vell i una Vella esperen visita aquest vespre. Tenen convidats. El Vell els ha de comunicar un missatge que té per a la Humanitat. Els convidats –de totes les edats i categories- arriben en barca a casa del vell matrimoni que els van acomodant en cadires que s’apressen a portar. Finalment arribarà l’Orador qui transmetrà el transcendent missatge del Vell a la multitud assistent.

Sik, Sik y otros
, de Eduardo De Filippo (del 14 de desembre de 2016 al 15 de gener del 2017)

Direcció: Guido Torlonia
‘Amistad’, joc entre dos vells amics que es complica pel fet que un d’ells que està moribund.
‘Peligrosamente’, esdevé una lluita de força en les relacions d’un matrimoni davant la presència d’un amic convidat, que atònit participa en la circumstància des d’una posició privilegiada.
‘Sik-Sik’, peça que dona nom a l’espectacle, presenta la història d’un il·lusionista de fira que passa de ser acompanyant del mag Nicola al primer pla de l’espectacle de màgia. Una aventura que va situar a aquesta obreta l’alçada de les millors comèdies de De Filippo.

Reserves al 934 951 447. I recordeu que amb el Menú Escena 400 g us obsequiaran amb dues copes de cava!

————————

TEATRE TANTARANTANA (només Menú Escena 400 g)

THERE WAS A FIESTA! At Carnegie Hall (del 9 al 27 de novembre)
La Copla de Wisconsin (Catalunya)
There Was a Fiesta! és un concert i una obra de teatre al mateix temps. Un espectacle híbrid, una comèdia-concert, un format creat especialment per a explicar la història de Patty Lemon i Martin Bennet: dos cantants de jazz oblidats als marges de la història musical del nostre país que van estar a punt de triomfar a l’indústria discogràfica nord-americana.
Prenent com a fil conductor les cançons de l’únic concert que Patty Lemon i Martin Bennet van oferir al mític Carnegie Hall de Nova York l’any 1959, There Was a Fiesta! explica la rocambolesca història d’aquesta parella. Una cantant andalusa i un cantant català que es van conèixer a la Barcelona dels anys 40 i que van acabar jugant un paper determinant en el desenvolupament de la música moderna nord-americana
There Was a Fiesta! (at Carnegie Hall) és una comèdia de Salvador S. Sánchez i Cinta Moreno que compta amb la col·laboració de la formació de jazz barcelonina Joel Moreno Codinachs Trio.

tantarantana

Reserves al 934 417 022. I recordeu que amb el Menú Escena 400 g, us entren dues entrades i 10 € de descompte per comprar dues entrades més!

————————

BIBLIOTECA DE CATALUNYA / LA PERLA 29 (només Menú Escena 650 g)

Un obús al cor, de Wajdi Mouawad (del 17 de novembre al 18 de desembre)
Direcció: Oriol Broggi i Ferran Utzet

Un obús al cor, una bomba explosiva que replanteja de nou els vincles amb els pares, la veritat de la vida i l’avidesa de la mort. Un monòleg de Mouawad en el que trobem quasi un resum de tota la sèrie de La sang de les promeses. Un text d’un altíssim voltatge. Un treball íntim amb l’Ernest i dirigit a quatre mans.

laperla29-obus

Amb el Menú Escena 650 g podreu gaudir de 2 entrades i 2 consumicions pel bar de la Biblioteca de Catalunya o oferta similar segons preus de l’entrada general.

Informació i reserves al Mercat de la Cultura: hola@mercatdelacultura.cat / 605 435 780.

————————

ALMERIA TEATRE

ÚLTIMS DIES!
L’habitació del nen (fins al 5 de novembre)
Autor: Josep Mª Benet i Jornet / Direcció i dramatúrgia: Victor Alvaro

Constellations, de Nick Payne (del 10 al 20 de novembre) En anglès!
Roland is an easygoing chap who makes his living as a bee-keeper. At a barbecue he meets Marianne, a warm, intelligent, and witty woman who works at Sussex University in the field of quantum cosmology. They go for a drink, or perhaps they don’t. They fall madly in love and start dating, but eventually they break up. After a chance encounter in a supermarket they get back together, or maybe they run into each other and Marianne reveals that she’s now engaged to someone else and that’s that. Or perhaps Roland is engaged. Maybe they get married, or maybe their time together will be tragically short.
Nick Payne’s Constellations is a play about free will and friendship; it’s also about quantum multiverse theory, love, and honey.

De la Miss a la Mitad, Cia Diversitat Teatral (del 10 al 20 de novembre)
De la miss a la mitad és un espectacle que fusiona teatre i cabaret per explicar-nos l’apassionant història de l’Adolfo, un Billy Elliot veneçolà i homosexual que somia amb ballar, aconseguir la fama i viatjar per tot el món. Després de fugir de la misèria del seu país i guanyar-se un cert reconeixement a Barcelona com a ballarí i com a transformista amb la companyia CHICO’S MAMBO, una malaltia l’obligarà a replantejar la seva vida i l’ajudarà a descobrir l’autèntic valor de la diferència.
Passió, lluita, transformació, reivindicació, acceptació i autenticitat són els elements clau de la vida d’una persona que té com a màxima ser feliç fins i tot en l’adversitat.
Enfilat a les seves sabates de taló, aquesta orgullosa diva del Paral·lel ens explica l’altra cara de l’èxit amb el seu particular sentit de l’humor. I reivindica la seva faceta artística per sobre de la seva discapacitat visual, en un espectacle intens, agredolç, nostàlgic, amb notes de cabaret, ritmes llatins i música de la Raffaella Carrá.

Flor de Nit -el cabaret- (del 25/11/2016 al 29/01/2017)
Versió de l’espectacle musical produït per Dagoll Dagom l’any 1992
Flor de nit és un cabaret del Paral·lel que reuneix la Barcelona dels artistes i dels rics, dels senyorets i les noies d’alterne, dels revolucionaris i dels reaccionaris, en aquells anys d’esperança, entre l’exposició Universal del 29 i l’esclat de la Guerra Civil.
Sobre aquest fons històric, Flor de nit ens parla d’un triangle amorós a quatre bandes: Rosa, una de tantes noies obreres que intentaven fer-se un lloc a la faràndula, lluita per ser ella mateixa mentre es debat entre Quimet, un anarquista idealista sense sort, i Sebastià Reynals, etern voyeur, bon vivant, l’intel·lectual que juga a relacionar-se de nit amb les flors prohibides del Paral·lel. I Coloma, promesa de Sebastià, juga l’ingrat paper d’haver d’acceptar el seu rol fora d’aquest joc, en una època en què tenir querida fins i tot aportava prestigi a ulls de certa classe social.
El cabaret Flor de Nit suposa tot un símbol del que va ser la vida noctàmbula de la Barcelona d’entreguerres i, alhora, constitueix una metàfora de la Rosa, la protagonista d’aquesta comèdia musical.

flor-de-nit

Reserves al 933 518 231. I amb el Menú Escena 400 g tindreu un descompte del 40% per comprar una altra entrada!

————————

SALA BECKETT
La desaparició de Wendy, de Josep Maria Benet i Jornet (del 9/11/2016 al 8/01/2017)
Direcció: Oriol Broggi
Un joc pervers sobre els records, l’imaginari col·lectiu i la moral establerta, a través de l’homenatge al teatre, l’espai de les il·lusions i la màgia compartida.
A La desaparició de Wendy, una companyia de teatre és a punt de començar la representació infantil de l’obra Peter Pan quan un problema amb els decorats els obliga a fer un canvi sobtat de repertori; caldrà distorsionar una mica l’argument…
La desorientació dels actors, que s’han quedat sense el seu personatge o han d’improvisar ràpidament noves situacions fa que emergeixin totes les contradiccions dels contes i els mites de la nostra infantesa.
Atenció! La Sala Beckett ja es troba a la nova seu de Poblenou (Pere IV, 228-232, Barcelona).
Reserves al 932 845 312 / secretaria@salabeckett.cat.

————————

L’ATLÀNTIDA CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES D’OSONA

2 (Menú Escena 400 g) o 4 entrades (Menú Escena 650 g) pels següents espectacles:
L’Avar (Amfiteatre, 16 d’octubre)
Dansa d’agost (Amfiteatre, 6 de novembre)
Història (11 de novembre)
Ute Lemper (12 de novembre)
El bon pare (27 de novembre)

3 entrades (Menú Escena 400 g) o 5 entrades (Menú Escena 650 g) pels concerts/espectacles següents:
Psicosi de les 4.48 (15 d’octubre)
Guillem Roma i Santi & Mariona Duet (21 d’octubre)
Bartek Niziol i Spyros Esemble (23 d’octubre)
Tap Story Tour (5 de novembre)
Sacrilegis (25 de novembre)

Reserves al 937 027 257 o per e-mail a taquilles@latlantidavic.cat o comunicacio@latlantidavic.cat.

————————

TEATRE GAUDÍ BARCELONA

Us informem que El despertar de la primavera (a partir del 14 de novembre), és un de les pocs espectacles de la programació anual que no forma part del Menú Escena, ja que els musicals tenen unes tarifes més elevades. Tot i així, us animem a anar-lo a veure!

Reserves al telèfon 936 035 152 o per e-mail a premsa@teatregaudibarcelona.com (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h).

————————

PROGRAMACIÓ FAMILIAR KIDS!

Amb el Menú Escena 400 g també us entren 4 entrades per a un espectacle infantil en algunes sales. Consulteu la programació de:

SALA FÈNIX
• 5 i 6 de novembre (17 h): El tresor del pirata, de Pere Bigas.
• Del 6 al 18 de novembre, excepte el 13 (diumenges, 11.00 i 12.30 h): El Drac màgic, Cia. Pamipipa.
• 12 i 13 de novembre (17 h): El pelo de Clarín, de Javier Aranda.
• Del 19 de novembre al 18 de desembre (dissabtes i diumenges, a les 17 h): En Patufet, de la Petita Brownie.
• 21, 22, 23, 28, 29, 30 de desembre (dimecres, dijous i divendres, a les 17 h):  A l’ombra del Pessebre, de Mercè Framis Teatre d’Ombres.
Reserves al 934 413 467. I us obsequiaran amb refrescos/sucs pels nens!

TEATRE TANTARANTANA
Consulteu la programació familiar aquí.

Reserves al 934 417 022.

SALA ATRIUM
Consulteu la programació familiar aquí.
Reserves al 931 824 606. I us obsequiaran amb esmorzar infantil abans de l’obra!

Ja sabeu que podeu seguir totes les nostres recomanacions a través de twitter (#MenúEscena) o facebook.

Que gaudiu de l’espectacle!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>